Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Világi linzer

Világi linzer
Világi linzer
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves kolléganőmtől kaptam a receptet és nagyon bejött. Lehet úgy is sütni, hogy cukrozott dióval meghintjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A családnak nem lehet annyit sütni, hogy elég legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Rövid időre hideg helyre tesszük pihentetni.
  2. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
  3. Előmelegített sütőben pár perc alatt világosra sütjük
  4. Miután kihűlt, lekvárral kenjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 102
elküldve: 5
receptkönyvben: 623
elkészítve: 23/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Pető Valéria

Mióta szakács: 2011.03.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzer

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Matildácska
Matildácska Sat, 2013-04-13 19:33

Csak a recept alapján ( a zsír hozzávalóra utalok) szerintem hasonlít a mamám receptjére. Sajnos, nekem most nincs meg a linzer receptje,de emlékszem hiába sutottuk, próbáltuk sosem volt pont olyan az íze. Nekem az O linzere nagyon kulonleges volt....emlékszem mikor mentunk látogatóba egybol rohantam a vendég szobába és néztem,hogy ott van e vaniliás porcukorban 'áztatott' linzer. Olyan finom, izes és omlós volt!!! Ezek az édes gyerekkori emlékek még konnyeket is csalogatnak a szemembe:-((( Ezt ki fogom próbálni már csak az O emlékére is! Koszonom:)

ezsuzsi
Ezsuzsi / ezsuzsi Sat, 2012-08-18 15:20

Nekem sajnos teljesen kiterültek sütés közben :-( Bízom benne, hogy az íze finom lesz.

Tim78
Tim78 Fri, 2012-07-27 11:47

Kedves Valika!

Érdeklődni szeretnék, hogy meddig tartható el ez a linzer?

esztella22
Esztella22 / esztella22 Tue, 2011-11-22 00:40

Isteni lett..a barátom két nap alatt kivégezte... megjegyezte,h olyan a linzer, ,mintha a mamája csinálta volna! :) köszönöm, ezer hála érte :)

eszteri
eszteri Mon, 2011-11-21 16:55

szia!

meddig sokáig áll el? igyekszem minél hamarabb elkezdeni a karácsonyi készülődést, hogy mindenre jusson idő...

eszter

Valuska
Pető Valéria / Valuska Mon, 2011-11-21 18:14

Szia!

Sokáig eláll az biztos. De megmondom őszintén nem igazán tudom kipróbálni, mert nálunk gyorsan elfogy. De akitől kaptam, annyit mondott, hogy hetekig elállt nála, nem lett semmi baja.

Aoimomo
Aoimomo Sun, 2011-11-13 20:07

Szia!
Megsütöttem, nekem is vett még fel lisztet, mire nem ragadt a kezemhez, de a hűtőben szépen összeállt a pihenő időben, aminek én 30 percet szavaztam meg. A deszkán megpróbált megint meglágyulni, de gyorsan kiszaggattam és már ment is a sütőbe. Megkeményedett. Bepánikoltam, de megtöltögettem, ragasztottam, mert volt egy halovány emlékképem, hogy a mamám mindig előre dolgozott ünnepekkor és a linzer dobozból került elő. Bedobozoltam (másnap volt vele jelenésem anyósomnál. Eddig mindig hoztuk a sütit, most én szerettem volna elkápráztatni). Még útközben leteszteltük a párommal és hát valami isteni finom, puha IGAZI linzer lett, ahogy emlékeztem rá, gyorsan visszacsomagoltam mielőtt kiürült volna a doboz és beállítunk fél marék porcukorral.
Az egész családnál nagy sikere volt és ezt nagyon köszönöm! Legközelebb már bátran állok neki és biztos, hogy szerepelni fog a karácsonyi repertoáromban :)

Valuska
Pető Valéria / Valuska Mon, 2011-11-14 09:00

Sziasztok!
Ne haragudjatok, de csak most jutottam gép elé, hogy írhassak. Ezt a receptet egy kolléganőmtől kaptam, és tényleg vesz fel még lisztet. megpróbáltam több liszttel is de akkor kemény lett a tészta és érezni lehetett rajta, hogy lisztes.indíthattok picit több liszttel, de vigyázni kell hogy ne vegyen fel sokat. nekem is lágy szokott lenni, de már rutinosan és gyorsan dolgozom vele. én imádom és mindenki a családban. nagyon sok linzer receptet kipróbáltam már, de nekem ez jött be. Örülök, hogy ízlett és jó munkát!

lili2009
lili2009 Fri, 2011-11-11 08:51

Szia.Én megsütöttem.Nekem még rengeteg lisztet felvett mindig visszalágyult a nyújtódeszkán mikor megsült omlik szét az egész.Nem tudom mit rontottam el.

1341
finomliszt 35 dkg
margarin 15 dkg
mangalica zsír 20 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabarackdzsem 10 dkg