Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Világjáró narancskrémes pite

Világjáró narancskrémes pite
Világjáró narancskrémes pite
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyönyörű, pitereceptekkel teli szakácskönybven találtam ezt a receptet. A nővérem nemrég költözött Berlinbe, és azért világjáró a pite, mert akkor sütöttem meg neki, amikor elmentünk őt meglátogatni, és a 10 órás kocsiút folyamán a Magyarországon készült pite áthaladt Szlovákián, megjárta Csehországot, és végül megérkezett Németországba, Berlinbe.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez és a tetejére

ajánlat

Tejszínhab jól illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vajat felkockázzuk, és a nedves hozzávalókkal együtt a szárazakhoz adjuk, és szép, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Egy piteformát kivajazunk, a tésztát 3 mm vékony körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát.
  3. A tésztára sütőpapírt fektetünk, nehezéknek megszórjuk szárazbabbal vagy lencsével, és 10 percig elősütjük, hogy megszilárduljon. A nehezéket és a papírt eltávolítjuk, és visszatoljuk a tésztát még 15 percre a sütőbe. Ha nagyon barnul a széle, vegyük a hőfokot kicsit alacsonyabbra.
  4. A narancstöltelékhez  kisebb főzőedényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a narancshéjat, és lehúzzuk a tűzről. A cukrot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és a keményítőt, és elektromos keverővel alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a narancslevet, ezzel is összekeverjük.
  5. A tojáskeveréket az olvasztott vajhoz öntjük, és kis lángon besűrítjük, közben kézi habverővel (szinte) folamatosan kevergetjük. Ez eltart egy darabig, de legyünk türelmesek, és semmiképp ne vegyünk a lángot nagyobbra, nehogy rántotta legyen a krémünkből.
  6. A sütőt grillfunkcióra állítjuk, és közepes fokozatra előmelegítjük. Várunk egy kicsit, amíg a sütő felmelegszik, és a krém kihűl. Amikor ez megtörtént, a krémet a tésztára öntjük, rászórjuk a cukrot, a tortaszéleket alufóliával befedjük, és a cukrot a grill alatt karamellizáljuk (ez kb. 5-10 perc).
  7. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, jól szeletelni csak másnap tudjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 170
elküldve: 1
receptkönyvben: 197
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogii

Mióta szakács: 2011.11.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

narancsos sütemény, vajas tészta narancskrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

CzBogi
Bogii / CzBogi Tue, 2011-12-13 19:36

Köszönöm, örülök hogy tetszik! :) Aztán sok sikert a sütéséhez!

Teakert
Teakert Tue, 2011-12-13 18:29

Zseniálisan szép! Megint valami, amit el kell, hogy készítsek! Naná, hogy mentve!

631
finomliszt 20 dkg
vaj 7 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
1 csipet
vaníliaaroma 2 csepp
víz 1 ek
vaj 1 ek
vaj 20 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1.5 dl
cukor 23 dkg
tojás 4 db
tojássárgája 6 db
étkezési keményítő 4 dkg
cukor 1 ek