Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors citrusos-gombás vacsora

Villámgyors citrusos-gombás vacsora
Villámgyors citrusos-gombás vacsora
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap készítettem ezt a jó kis narancsos házi tésztát, amiből maradt egy adagnyi, így kapóra jött, hogy 5 perc alatt hogyan főzzek vacsorát. Igaz, ez csak onnantól érvényes, hogy felforrt a tészta vize, de onnan felgyorsulnak az események.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta főzővizét feltesszük forrni. Ha felforrt, megsózzuk és beledobjuk a tésztát, ami 3 perc alatt megfő.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleszeleteljük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Ráreszeljük fél citrom héját és belecsavarjuk a levét. Átforgatjuk a gombát, maximum 2 percig pirítjuk erős tűzön.
  3. Ráhintjük a lisztet, azzal is átforgatjuk, hozzáöntjük a bort, és 1-2 perc alatt besűrítjük (ez idő alatt a bor alkoholtartalma is elpárolog).
  4. A tésztát leszűrjük, a tetejére borítjuk a gombás ragut, és máris ehetünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaszószos tészta, házi narancsos tészta gombaszósszal, narancsos házi tészta gombás raguval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

521
tészta 8 dkg
csiperkegomba 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
kakukkfű 1 teáskanál
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tönkölybúza liszt 1 csapott ek
fehérbor 1 dl