Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors eperhab

Villámgyors eperhab
Villámgyors eperhab
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet! Főzésben kezdő anyukák is bátran ajánljuk ezt az eperhabot, ugyanis gyerekjáték az elkészítése. Szinte bármely idény-gyümölcsből könnyedén elkészíthető. Babapiskóta helyett kínálhatunk hozzá zabkekszet is, vagy akár egy piskóta tetejére is felkenhetjük. A nálunk osztatlan sikert aratott, és nem csak a gyerekek körében, hanem a felnőttek is jóízűen kanalazták!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, majd kicsumázzuk.
  2. A megtisztított epret botmixerrel pépesítjük, majd az így kapott püréhez hozzákeverjük a gyümölcscukrot.
  3. A tejszínből kemény habot verünk. Ehhez jó tanács, hogy lehetőség szerint ne csak a tejszín, de a használt eszközök (tál, habverő) is hidegek legyenek.
  4. A kemény tejszínhabhoz óvatosan hozzáforgatjuk az eperpürét, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Az elkészült eperhabot kis tálakba szedjük, majd fél órára hűtőbe tesszük.
  6. Az eperhabot egy-egy egész eperrel és babapiskótával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 519
elküldve: 10
receptkönyvben: 507
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrém, habos gyümölcskrém, babapiskótás eperhab

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Susi1976
Susi1976 Tue, 2013-06-25 16:34

Szerintem nálunk nem éri meg, hogy fagyi legyen belőle. Most várom a fél órát, de belekóstoltam, naggggyon finom!!! :D

391
eper 60 dkg
habtejszín 5 dl
gyümölcscukor 15 dkg
babapiskóta 6 db