Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors eperkrémleves Oszvald Marikától

Villámgyors eperkrémleves Oszvald Marikától
Villámgyors eperkrémleves Oszvald Marikától
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyors, főzés nélküli eperkrémleves a forró napokra Oszvald Marika konyhájából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Beletesszük az epret egy kancsóba, hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját, a tejszínt és a joghurtot, és botmixerrel összepürésítjük.
  3. Ha elkészült az eperturmix, akkor kevés vízzel felhígítjuk.
  4. Eperdarabokkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 115 678
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 221
elkészítve: 94/100
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

eperleves, tejszínes krémleves eperből, főzés nélküli eperkrémleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juda1
juda1 Sat, 2016-06-18 13:45

Gyermekeimnek fülig ér a szája ettől a levestől! Nagyon finom! Én kiegészítettem még egzotikus gyümölcsökkel, mert volt az is itthon és egy kicsit több vizet tettem hozzá.
Egyszerű és nagyszerű!

n_Jucuska
n_Jucuska Sat, 2015-05-02 21:21

Nagyon fincsi lett és extra gyorsan elkészül. Nekem volt itthon fagyasztott eprem, így most azzal készült. Így vizet nem is használtam hozzá... köszi a receptet

1199
eper 50 dkg
habtejszín 1500 ml
joghurt 300 g
víz 2 dl
cukor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert