Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors garnélasaláta

Villámgyors garnélasaláta
Villámgyors garnélasaláta
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre egy olyan étel, ami pont olyan hamar készül el, amilyen gyorsan elfogy. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat. Tegyük bele a garnélát, sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan forgatjuk a serpenyőben, hogy egyenletesen piruljon. Meglocsoljuk a fehérborecettel (én rizlingecetet használtam), és tovább pirítjuk. Meghintjük a granulált fokhagymával, ráfacsarjuk a citrom levét, kicsit összeforgatjuk, és levesszük a tűzről.
  2. Tányérra halmozzuk a zöldsaláta keveréket, meglocsoljuk majonézzel, ráhalmozzuk a kész garnélát, és meglocsoljuk a serpenyőben lévő lével, ami a garnéla alatt van.
  3. Tálalás után frissen fogyasszuk, kitűnő társasága lehet egy pohár hűs száraz fehérbornak. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 44 713
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek

egyéb elnevezések

ráksaláta, garnéla zöldsalátával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zetboy
zetboy / zetboy Mon, 2016-02-08 19:14

Nagyon finom,ízletes az egész család nyalta a tíz ujját!Annyit módosítottam rajt,hogy 20 dkg garnéla helyett 40-ből csináltam,keveslettem a 20 dkg mennyiségét a salátán.Ajánlom mindenkinek aki szereti ezt az apró rákocskát 40-el csinálja!

292
garnéla 20 dkg
salátakeverék 20 dkg
majonéz 10 teáskanál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 tk
fehérborecet 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert