Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli

Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
Villámgyors krémes-ropogós tepsis krumpli
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb Jamie Oliver recept. A 30 perces kaják közt van, és tényleg nagyon gyorsan elkészül. Igaz én nem rohantam vele, mint Ő a műsorban, de szerintem benne voltam én is még 30 percben. :-)) Jó idő egy tepsis krumplihoz, nem?

Egyszerűen remek ez a recept! Annyira finomak az ízek így együtt, a lilahagyma, a babér finom ízével a tejszínes-parmezános krémben, a puha krumpli a ropogósra sült sajtos tetejével, és még hozzá egy kis fokhagymás - kakukkfüves aroma a szerecsendió utánozhatatlan illatával.... 

Nagynak tűnik a tepsi méret, de olyan jól sikerült, hogy majdnem becsúszott kettőnknek egyszerre az egész. Még jó, hogy mellesleg volt egy kis sült csirkecomb is  :-)))

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk. (Héjával együtt használjuk fel.)
  2. A lilahagymát meghámozzuk, majd mindkettőt konyhai robotgépben, vagy kézi szeletelőn vékonyra leszeleteljük. 
  3. Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát. Reszelünk rá szerecsendiót, beletesszük a babérlevelet, elcsipegetjük apró darabkákra a szardellafilét, lehúzzuk a száráról a kakukkfű levélkéit, és azt is hozzáadjuk.
  4. Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jól összeforgatjuk.
  5. Ezután ráöntjük a tejszínt, kb az 1/3-át a parmezánnak, és egy kanállal alaposan átkeverjük. 
  6. A tűzhelyre, nagy lángra tesszük (nem a sütőbe!), és öntünk hozzá még 200 ml forrásban lévő vizet. Hagyjuk, hogy felforrjon, lefedjük szorosan alufóliával, és időnként óvatosan megkeverve előfőzzük kb. 5-6 perc alatt.
  7. Ezalatt bemelegítjük a sütőt 190 °C-ra. 
  8. Levesszük a fóliát a tepsiről, megszórjuk jó vastagon a maradék parmezánnal.
  9. Betesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 147 221
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 939
elkészítve: 57/101
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis krumpli tejszínesen, parmezános-fűszeres tepsis burgonya, szardellafilés tepsis krumpli

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-09-05 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

hedi1
hedi1 Wed, 2017-04-05 11:54

Èn még nem készítettem el, de ki fogom próbálni. Peszter1 -et picit megvédeném, csak ami a gyorságot illeti. Ìgy, csak elolvasva a receptet, nekem sem látszik 30 percesnek, de, hogy finom, abban biztos vagyok! Pláne egy adag salátával!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-09-01 02:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

reszter1
reszter1 Fri, 2014-12-26 12:48

Ez már most finom, készítés közben:) Az illatok alapján egy nagy kedvenc lesz! Köszönjük a megosztást!

CocosCat
CocosCat Wed, 2014-09-03 12:16

Szia! Mi elhagytuk a szardellát, habtejszín helyett rizstejszín került bele, sütőben lefedès nèlkül 40- 50 perc alatt elkèszült az adott hőfokon. A módosításokkal is isteni lett! Mentettem! És köszönjük! :-)

Szityike
Szityike / Szityike Mon, 2014-09-01 21:19

Kedves Vicikó!

Nekem is nagyon megtetszett a recept, csak annyi a kérdésem hozzá, hogy egy sima (kisebb) tepsiben meglehet csinálni szerinted? Kicsit furának tűnik ez a tűzhelyen előfőzés... bár Jamie-nek hiszek és néha nem áll távol az ilyen merész elkészítésektől sem, tehát ok. :)
Igazából legszívesebben jénaiban csinálnám, de az nem tudom, hogy bírná a nyílt nagy lángot (gáztűzhelyünk van).
Te mit javasolsz? Miben készítsem?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv, Szandi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2014-09-01 22:50

Szia Szandi!
Én egy rozsdamentes tepsiben készítettem. Igen, fura úgy elsőre elképzelni, de nagyon gyorsan megy benne.
Vágj bele szerintem, megéri! :)

Üdv:-) Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 18:57

Nem csak guszta, hanem nagyon finom is, készült már jó pár alkalommal, és még fog is, köszönöm Neked. :)
Vicikó! szép nyár végi napokat kívánok! :)
Jó sütés-főzést! :)

Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2014-08-26 22:33

Kedves Éva!

De jó! Örülök, hogy ízlik!!:)

Az időről meg annyit, hogy szerintem vége is lett a nyárnak....csak úgy. Mondjuk nem bánom a nagy meleget, mert azt nem szeretem. De olyan fura is volt ez a nyár, ezzel a sok esővel, meg mindennel....
Én is szép tanévkezdést kívánok Nektek... ! ;-)
Puszi: Vici

Ilihu
Ilihu Mon, 2014-03-17 10:08

Kedves Vicikó! Ismét telitalálat!! Most csinálom, medvehagyma, póréhagyma, füstöltsajt (parmezánt nem kaptam). Csodás illatok szállnak. Köszönöm, hogy eszembe juttattad.
Ili

lilienbirsalma
lilienbirsalma Tue, 2014-02-25 14:52

Szia! Én megcsináltam párszor, igaz módosítottam mert a férjem véletlen tonhalat hozott és már csak póréval készítem és sima sajttal és rizstejszínnel és pici tejföllel :) Nagyon köszi a receptet. Lehet variálni.
Üdv,
Anett

Peszter1
Peszter1 Sat, 2014-02-01 11:26

Megsértődtél és vaktában vádaskodsz. Biztos nagyon fiatal vagy. Egy recept nem Te vagy személyesen és ha valakinek nem jön be, az nem Téged minősit. Izlések és pofonok..... Nem véletlen, hogy mások is vagy kihagyták eleve a halat, vagy legközelebb baconnal készitik.

Ilihu
Ilihu Mon, 2014-03-17 10:07

Kedves Peszter1!
Én már nem vagyok fiatal, és Vicikó válasza nem vádaskodás volt, hanem tanácsadás. A pár szardella filé nem mint hal szerepel Jamie főztjeiben, hanem ízesítőként. Sajnos, elég drága, ezért én is sokszor kihagyom és csak sót használok.

Peszter1
Peszter1 Fri, 2014-01-31 14:30

Ez az étel borzasztó. Sajnálom, hogy ezt kell irnom. Szeretjük a halat, ám az egész étel tul zsiros plusz émelyitő a haltól plusz nem érezni benne a füszereket. Ha egyáltalán kell bele hal, a tonhal kevésbé lenne mellbeverő. A választás az én hibám, a kép volt csalogató - ráadásul a villámgyorstól messze van. Sorry

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-02-01 00:40

Csak azért válaszolok erre a nekem nem tetsző hozzászólásra, mert ugyan nem kell Jamie Oliver-t megvédenem - nem szorul rá -, de ez a recept NEM BORZASZTÓ! SŐT!

Azért mert valaki nem azt teszi bele, amit a recept ír, és utána borzasztó ételt kap, azt sajnálom, nem tudok vele mit kezdeni.
A 5-6 db szardellafilé, amit írtam, azt most a pontosság kedvéért lemértem, 20 g! Ez 2, azaz kettő dkg! El sem tudom képzelni, hogy 1 kg krumplihoz ezt a mennyiséget hozzátéve, émelyítő tudjon lenni?! Valószínűsítem, hogy nem ez került bele, ha tudja az illető, hogy ez mi egyáltalán!? Az ízét sem lehet érezni tulajdonképpen a kész ételben!
A többi fűszer ízének elnyomásáról meg inkább ne is beszéljünk.
Tonhalat meg más ételbe használjunk, ebbe egyáltalán ne!!!
A zsírosságot is hagyom inkább...!

A SZARDELLA FILÉ NEM AZONOS A KONZERVDOBOZOS OLAJOS SZARDÍNIÁVAL!

A szardellafilé nagyon vékony, ERŐSEN SÓS ízű halszeletek, amik üvegben, - kb 6-8 cm magas, esetleg konzervdobozban - jó minőségű olivaolajban van eltéve.

kaddi
kaddi Wed, 2017-09-13 12:42

a nem tetszo hozzaszolasok is neha jok, mert en is a konzervdobozos halra godnoltam, de a velemenyek elolvasasa utan en is elkeszitettem az etelt. Nagyon finom, koszi a feltoltest.

kotipityu
kotipityu Tue, 2015-09-01 14:21

Szerintem ez lenne az anchovy. Otthon is kell legyen. Nem azonos. de sima szardina is megteszi, pont tegnap foztem ilyet paradicsommal, spagettivel és nagyon...azért volt benne anchovy is...

katamolly2
katamolly2 Mon, 2013-10-21 22:33

Nekem is nagyon ízlett, biztosan elkészítem még! Igaz, férjem nem szereti a halat, így legközelebb baconnel!

Hoborc
Hoborc Fri, 2013-10-04 13:27

Nagyon finom és illatos étel! Ma elkészítettem ebédre, szardella helyett tonhallal, isteni lett. Köszi a receptet!

Cica1967
Cica1967 Sun, 2013-09-15 16:35

Gratula a recepthez! Nagyon fincs, remek egytal etel szardelleval, nelkule meg extra koret!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2013-09-11 19:38

Kedves Vicikó!
Láttam pont azt az adást amikor ezt készítette, Jamie:) tetszett akkor is, de megfeledkeztem róla. Ma szerettem volna valami különlegesebb köretet készíteni és akkor bukkantam a receptedre. Szardellát én is kihagytam és mivel csak rozmaringom volt itthon, azt használtam kakukkfű és babérlevél helyett, de nem rontott rajta, sőt! Nem bántam meg, hogy ezt választotam, nagyon szép és finom is lett. :) Köszönöm a receptet, szépen követhető!!!
Biztos, hogy fogom még készteni különlegesebb alkalmakkor, legközelebb kipróbálom kakukkfűvel is. :)
Köszönöm,
Adrienn

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-09-10 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-04-26 13:05

Jelentem kedves Hölgyem, nagyon fincsi volt a krumpli. A halacskákat kihagytam, mert a csirkéhez nem passzolt:) Megdicsértek, egy csipetet átadok belőle:) Szép hétvégét! Üdv:) G

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2012-10-04 10:48

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.03. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Virágh Bea
Virágh Bea Wed, 2012-10-03 18:54

Ez tuti nagyon finom. És gyönyörű is. Holnap lesz a napja! Köszönöm

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-09-03 10:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.02. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

881
burgonya 1000 g
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
szardella 5 db
babérlevél 2 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
habtejszín 300 ml
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 szál
parmezán sajt 200 g