Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors pizza Sziporka konyhájából

Villámgyors pizza Sziporka konyhájából
Villámgyors pizza Sziporka konyhájából
42 perc / előkészület: 10 perc főzés: 2 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kerti munkával töltött nap után valami gyors és laktató vacsorára vágyott a család. Azonnal megszavazták: legyen pizza!

A gyorsasághoz annyit sikerült hozzátenni, hogy nem kelesztettem, hanem ment egyből a sütőbe, addig elkészítettem a rávalókat. Még morzsája sem maradt. smiley

Azóta mindig így készítem a pizzát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos vízben elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet, sót, cukrot, oregánót.
  2. Összegyúrjuk, kétfelé választjuk, és kinyújtva máris mehet a tepsibe, majd a sütőbe. Nem kell keleszteni! Ebből az adagból két tepsivel lesz.
  3. Néhány percig elősütjük, majd megkenjük a paradicsomszósszal, rátesszük a feltéteket, és készre sütjük.
  4. Az elősütés ideje alatt elkészítjük a szószt: A hozzávalókat 1-2 perc alatt összeforraljuk, ha sűrűnek találjuk, pici vízzel higíthatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 423
elküldve: 13
receptkönyvben: 298
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziporka

Mióta szakács: 2012.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkás-gombás pizza, kukoricás-gombás pizza, kelesztés nélküli pizza

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

urbanmici
urbanmici Sun, 2016-01-31 13:25

Szia Szilvi!
Köszi a receptet, megcsináltam, nagyon jó lett!
Miklós

BeeHappy
BeeHappy Thu, 2015-07-02 23:01

Szia!
Eloszor is elnezest az ekezetek hianya miatt!
Koszonom a receptet! Szerintem nagyszeru!!! Probaltam mar par receptet es eddig ez a legjobb. En teljesen elegedett vagyok a leirassal - gyors es konnyu :)
Egyszeru kis sutom van es kerek pizza tepsit hasznaltam; szinten 2 nagy adag lett belole. En ezentul csak ezt a pizza teszta receptet fogom hasznalni.
Villamgyorsan el is mentettem :P

tt001
tt001 Sat, 2014-06-14 17:27

Szia Szilvi! Kiprobaltam a receptet, s nagyon jol sikerult. Daninak is izlett. ;-)
Udv: Tunde

Incike81
Incike81 / Incike81 Fri, 2013-04-19 14:30

Köszi a receptet,nagyon jól jött!! :)
Mivel ilyen szép idő van,kint voltunk a kislányommal,és kissé elszaladt az idő,és még nem készítettem ebédet,szóval gondoltam egyet,rákerestem,hátha van erre valami jó kis megoldás,és akkor bukkantam a pizzatésztád receptjére.
Míg a gyermek egy mesét megnézett,már el is készült a tészta meg a feltét,még egy kicsit játszottunk kint,és már ehettünk is.
Én jó vékonyra nyújtottam a tésztát,és kör alakúra,így nem tudom,mekkora tepsibe lett volna jó.
szerintem nagyon jó kis recept,egyszerű és tényleg villámgyors! Ezer köszönet érte! :)

veveeqe
veveeqe Tue, 2012-10-30 14:59

Én nem kelesztettem, a sütő hőfokával sem foglalkoztam és mégis teljesen jó ízű, vékony tésztájú, ropogós és könnyen szeletelhető lett, úgyhogy köszönet érte! :)
A későbbiekben is ezt a receptet fogom használni a pizzáimhoz, mivel szerintem a receptnek semmi baja sincsen!!!

Annyi változtatást eszközöltem rajta, hogy szárított oregánót tettem a tésztába, miközben gyúrtam. Ha gondolod kedves Sziporka - és még nem próbáltad -, akkor egy próbát megér, hátha tetszene. :P

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Tue, 2012-10-30 16:28

Kedves veveeqe!
Örülök, hogy másnak is jól sikerült, nemcsak nekem! Oregánót én is szoktam tenni a tésztájába, mert nagyon szeretem.
Üdv. Sz

hapici
hapici / hapici Mon, 2012-10-22 15:19

Sajnos ebben a receptben is vannak pontatlanságok.
Nem írja, milyen liszt. Én fele-fele arányban vettem. Csaknem dupla mennyiségű víz kellett hozzá, még úgy is elég kemény lett a tészta. Valóban két nagy tepsinyire nyújtható, és vékony is lett, de ha az elsőt rögtön betesszük a sütőbe kelesztés nélkül, ezen a megadott hőfokon nem sül át, a magasabbon meg kemény lesz, vágni is alig lehet.
A másodikkal, aminek várnia kellett, míg az elsőt megsütöm, semmi baj nem volt!
Tehát: Kétszeres víz kell, és 15-20 perc kelesztés, utána 220 fokon előbb 6-8, majd rápakolás után 25-30 perc.

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Fri, 2012-10-26 14:17

Kedves hapici!
A lisztet valóban nem írtam, egyébként finomliszt - javítva a receptben-, a többi pedig valószínűleg ebből következik. Eltérő a két liszt folyadék-felvevő képessége. A hőfok esetén nálam ez már bevált, de lehet próbálkozni a magasabb hőfokkal is. Én 200 fok felett csak a húsokat szoktam sütni.
Üdv. Sziporka

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Sat, 2012-10-20 13:17

Szerintem nem túl vastag (kb. 7-9 mm), ebből a mennyiségből 2 tepsivel lett. Bár aki a vékony tésztás pizzát szereti, annak, lehet, hogy ez a vastagság sok.
Üdv. Szilvia

416
finomliszt 60 dkg
víz 3 dl
olívaolaj 0.5 dl
élesztő 5 dkg
1 kk
cukor 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
sűrített paradicsom 140 g
pizza fűszerkeverék 1 kávéskanál
olívaolaj 1 teáskanál
1 csipet
cukor 1 csipet
gomba 280 g
csemegekukorica 140 g
gépsonka 15 dkg
sajt 5 dkg
oregánó 0 ízlés szerint