Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors protein szelet

Villámgyors protein szelet
Villámgyors protein szelet
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szép idővel végre kiszabadulhatunk a négy fal és a facebook fogsága alól a természetbe, így gondoltam olyan fehérjében bővelkedő finomságok elkészítésének is neki kell állni, ami praktikusan hordozható, egészségesek, és még hűtés híján sem zöldül be. Így született meg ez a kis banános ínyenc-szelet!

hozzávalók / 2 adag

  • 2 banán (kis tejjel turmixolva)
  • 100 g zabpehely
  • 50 g darált mandula és/vagy mogyoró apróbb szeműre darálva (vagy zacsiba teszed, és megküldöd a klopfolóval)
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • fahéj
  • édesítő (bár a banán és a protein már önmagában elég édessé teszi, de ha gondolod, cseppents bele pluszban!)
  • pici víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a banánpépet.
  2. Mivel sűrű, de semmiképp sem folyós állag a cél, így kis vizet keverjünk a masszához. Ha egy másnapos besűrűsödött főzelék állagot sikerül prezentálni, akkor nem járunk rossz helyen!
  3. Innen kanalazzuk bele az alkotásunkat egy kisebb tepsi/őzgerinc formában – én mindenképp a szilikonosra szavazok, de ha az nincs, akkor pici olajjal kenjük ki a formát... vagy sütőpapír bevetésével is lehet próbálkozni.
  4. Az a jó, ha olyan 3 centi körül lesz a magassága a tésztának. Ha vékonyabb, akkor roppanósabb, ha vastagabb, akkor puhább lesz. Az adagok méretét érdemes a saját tepsi-mérethez igazítani. Ha kicsit több kell, ne aggódjunk, sokáig eláll… vagyis inkább hamar fogy.:)
  5. 160 fokon nagyjából fél óráig süsük. (Tű, kés, egyéb éles tárggyal érdemes tesztelni itt is a tészta készenléti fokát!) Ügyelj arra, hogy a sült szeleteket csakis alaposan kihűlve szeleteljük fel!
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 39 924
elküldve: 10
receptkönyvben: 232
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

villámgyors proteinszelet hétvégi kiruccanásokhoz, banános fehérjés süti, zabpelyhes banános szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ritka
ritka Tue, 2015-02-24 14:27

Ez igazán remek lett. Étcsokis porral készítettem, és nem utoljára. :) Italként nem igazán jönnek be, de sütibe tökéletes. Édesítőt nem igényelt és vizet sem, mert elég érett volt a banán. Azért csempésztem bele egy kis citromlevet, mert mindenbe teszek, ami kakaós.
köszönöm :)