Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villámgyors téli Rote Grütze vaníliaszósszal

Villámgyors téli Rote Grütze vaníliaszósszal
Villámgyors téli Rote Grütze vaníliaszósszal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy bánatomra itthon nem olyan elterjedt ez a hihetetlenül egyszerű édesség. Vagyis nem ilyen formában, hanem mint meggyszósz vagy félig kész lekvár. :) Németországban azonban alig bírtam abbahagyni a fogyasztását. Akkor kétfélét is tettek elém, ezt a pirosat és a zöld változatot a Grüne Grütze-t is, ami ugyanez, csak egresből, kiviből és szőlőből. Alapvetőleg fogalmam sincs, hogy készül ez az étel, de magamtól erre a receptre lyukadtam ki és olyan íze van, mint az igazinak. Azért téli, mert mirelit cuccokból van, de frissen is biztos finom. Így azonban alig kell főzni, mert kiolvadás után rögtön szétfőnek a bogyók.

hozzávalók / 6 adag

A piros szószhoz

A vanília szószhoz

ajánlat

Kipróbáltuk az itt olvasott kettes számú francia csokitortával, és azzal is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket felengedjük, a meggyel együtt lecsöpögtetjük, a levét félretesszük.
  2. A gyümölcsöket feltesszük főni, a levüket elkeverjük a keményítővel, ha krémesebben szeretjük (én nem), akkor a pudingporral is.
  3. Ha felrottyantak a gyümölcsök belekeverjük a keményítős levüket, és besűrítjük kicsit. A végén megcukrozzuk a kétféle cukorral. (Nálam fogyókúrás cukor is volt benne, ha állja a meleget, akkor semmi akadálya.)
  4. A vaníliaszószhoz feltesszük a tejet forrni, 1 dl kivételével, amiben feloldjuk a pudingport meg a vaníliás cukrot.
  5. Mikor felforrt a tej beleöntjük a tejszínt, elkeverjük benne a pudingos keveréket, és híg pudingot főzünk. A végén édesítjük.
  6. A két szószt melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 369
elküldve: 0
receptkönyvben: 135
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

cupák

Mióta szakács: 2011.07.07.
7 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliaszósz piros gyümölcsös szósszal, piros gyümölcsös krém vaníliás pudinggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

275
málna 60 dkg
meggybefőtt 35 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
habtejszín 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek