Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villás Fajita

Villás Fajita
Villás Fajita
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem láttam addig halloumi sajtot, amíg az egyik rokonunk nem hozott ajándékba néhány csomaggal. Gondolkodtam, mihez lehetne jó, míg végül arra jutottam, csapjunk bele az új dolgokba, és gazdagítsuk az fajitat ezzel az érdekességgel. Szuper lett!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nekem egy kicsit csípős volt, így a pitámat natúr joghurtba mártogattam. Jól kiegészíthető még avokádókrémmel vagy salsával, de ezek nélkül sem száraz ez a fogás. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a fűszereket, daraboljuk össze (nagyon vékony darabokra) a megmosott húst. A húst és a fűszerek 3/4 részét keverjük össze a serpenyőben, és hagyjuk állni, míg felszeleteljük a lila hagymát és a paprikákat (0,5 cm-es csíkokra).
  2. Ha a darabolással megvagyunk, nagy gázrózsán, közepes lángon, lefedve, süssük elő a húst. Levet fog engedni 5 perc alatt. Így utána fedő nélkül, folyamatosan kevergetve lesütjük a levét, amíg a hús piros nem lesz. Ha ez készen van, szedjük ki egy tálra.
  3. A sült hús megmaradt olaján süssük meg az ujjnyi vastagra felszeletelt halloumi sajtot. 2-2 perc mindkét oldalán elég volt. Ha pirosra sült a sajt, tegyük ki a hús mellé a tálra.
  4. A serpenyőben maradt olajat hígíthatjuk új adag olajjal (2 ek), amire a felszeletelt hagymát borítjuk, és sütjük nagy lángon lefedve 1 percig (míg üvegesedni kezd). Majd ráborítjuk a paprikaszeleteket és a paradicsomokat a megmaradt fűszerkeverékkel. Félig lefedve, nagy lángon, sűrű kevergetés közben 5-8 percig sütjük. Ezalatt nem lesz teljesen puha a paprika, de már nem is ropogós. Mikor késznek látjuk, ráöntjük a kis konzervdoboz kukoricát, és egy percig kevergetve hagyjuk átmelegedni.
  5. Tálalás előtt a pitákat egy percre a mikróba tesszük, hogy átmelegedjen. Nem baj, ha kicsit felfújódik. Tálaláskor mindenből kis halmokat teszünk a tányérra, és kézzel vagy villával ehetjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 763
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Moldevit

Mióta szakács: 2015.07.12.
7 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fajita pitával, fűszeres csirkefalatok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilyvalley
lilyvalley Wed, 2016-11-09 13:03

Szuper recept! Nekunk nagyon bejott, 10/10-es! En is halloumi sajttal keszitettem, ami szuperul kiegeszitette.

667
csirkecomb 3 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
lila hagyma 1 közepes db
koktélparadicsom 6 db
csemegekukorica 300 g
olívaolaj 5 ek
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fokhagymapor 2 kávéskanál
chili 1 db
pita 2 db
halloumi sajt 20 dkg
citromlé 1 citromból nyert