Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villás italkorcsolya

Villás italkorcsolya
Villás italkorcsolya
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Praktikus egytálétel egy régi Nők Lapjából, mely (pillanatok alatt) nagyon ízletes, villás italkorcsolyát varázsol a szikkadt, többnapos kenyérből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsom-, vegyes idénysaláta, csemegeuborka illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Vajjal kikenünk egy sütőtálat.
  3. A kenyeret kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  4. A sajtot nem túl vékony szeletekre daraboljuk.
  5. A bort mélytányérba öntjük, majd gyors mozdulatokkal egyenként beleforgatjuk a kenyérszeleteket (ne áztassuk el nagyon őket).
  6. Mindegyik kenyérszelet tetejére 1-1 szelet sajtot és bacon-t fektetünk, majd kissé egymásra csúsztatva elrendezzük őket a sütőtálban.
  7. A tojásokat, a tejet és a fokhagymát simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és a kenyérszeletek tetejére öntjük.
  8. Kb. 30 perc alatt sütjük-puffasztjuk őket finom ropogósra (ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
  9. Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt paprikával.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 947
elküldve: 5
receptkönyvben: 319
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás kenyérfelfújt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-12-11 16:08

Kedves Kicsicsibe!
Nem is tudom... én is mindig csak főzéshez használok bort, szóval megértem a problémádat. Talán ha vízbe teszel egy kevés fehérborecetet és abba mártod meg őket egy pillanatra... más ötletem nincs.
Jó sütést, üdv:
Mignon

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-11-22 15:58

Esetleg bor helyett mibe lehet áztatni a kenyeret? Nem iszik senki bort és csak ott romlana meg az üveg..szóval nem szívesen vennék.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-10-18 15:16

Örülök nagyon Eszter, hogy nektek is ízlett! :)
Ami az időt illeti, az már kevésbé jó hír, sajnos úgy tűnik akkor, hogy nem csak itthon jön az ősz szomorkásabb része... még jó, hogy van sok klassz recept, ami kárpótol kicsit! :)
Puszi

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-10-17 21:27

Szia Mignon!
De bizony nálunk is olyan. Két napja csak esik, hideg van, már nem olyan szép az ősz, mint eddig volt.
No és bizony ebben az őszi időben ezt most jól meg is csináltam vacsorára. Te, hogy mennyire jó cucc! :-)
Pironkodva bevallom, mi ketten felfaltuk az egészet, gyorsan megvan és nagyon finom, ráadásul nagyon egyszerű!
Köszönjük szépen, egy kis maradék borocskával egészen átmelengette az esténket! :-)
Remélem, jól vagy/vagytok.
Puszi!
Eszter

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-10-16 14:27

Igen, ezért is szuper ez a recept! :) Nálunk is körforgásban van a bundáskenyérrel és a morzsával! :)
Szép hétvégét Eszter, talán felétek nem ilyen szomorkás az idő...
Puszi
mignon

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-10-16 00:00

Juj, ez nagyon nekem való.
Épp el akartam zsákolni néhány kenyérmaradékot morzsának.
Nem lesz morzsa. Ez viszont igen. Mentve.
Köszi!
Eszter

saxo
saxo Fri, 2010-10-15 15:22

 Na a legközelebbi maradék kenyérből kivételesen nem bundáskenyér lesz. :-)

666
rozskenyér 25 dkg
fehérbor 1 dl
ementáli sajt 25 dkg
bacon 8 szelet
tojás 2 db
tej 3 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 tk
vaj 1 ek
fűszerpaprika 0.5 teáskanál