Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vilmos császár kakukkfüves körtepitéje

Vilmos császár kakukkfüves körtepitéje
Vilmos császár kakukkfüves körtepitéje
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kertünk vilmoskörte-fája inspirált a pitekészítésre.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét

Öntet

Sütés

  • 30 g vaj (a forma kikenéséhez)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Morzsoljuk össze a lisztet a vajjal.
  2. Keverjük bele a cukrot.
  3. Adjuk hozzá a tojást és a vizet. Addig gyúrjuk, míg a tészta össze nem áll.
  4. Folpackba csomagolva tegyük 40 percre a hűtőszekrénybe.
  5. Amíg a tészta hűl, vékonyan vajazzunk ki egy piteformát, 25 cm átmérőjűt. 40 perc múlva kinyújtjuk a tésztát, nagyobbra, mint a sütőforma, mert peremet kell csinálni.Ha ezzel elkészültünk, tegyük vissza a hűtőbe 25 percre.

Feltét

  1. A körtéket magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre. Miután kivettük a hűtőszekrényből, rendezzük el a tésztán a gyümölcsöt csinos mintában, például legyezőszerűen.
  2. Mialatt a körtével dolgozunk, melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

Öntet

  1. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, és öntsük a körtére. Finoman szórjuk meg cukorral és a kakukkfűvel.

Sütés

  1. Az előzőleg 200 Celsius fokra felmelegített sütőbe toljuk a pitét, süssük 35 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 263
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GabAnda

Mióta szakács: 2017.07.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtepite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649
finomliszt 250 g
vaj 175 g
cukor 20 g
tojás 1 db
víz 1 ek
körte 4 közepes db
tojás 2 db
cukor 125 g
főzőtejszín 175 ml
finomliszt 25 g
rum 5 ml
kakukkfű 1 kk
vaj 30 g