Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vinete

Vinete
Vinete
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sokféle padlizsánkrém közül ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb. Friss kenyérrel, zöldségekkel is szuper.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt sütőben a grill alatt vagy grillen puhára sütjük kb. 20 perc alatt. Közben néha megforgatjuk.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, és kifacsarjuk a citrom levét.
  3. Hagyjuk hűlni a padlizsánt, majd meghámozzuk, feldaraboljuk, és besózzuk. Szűrőben legalább 30 percig hagyjuk lecsöpögni, majd ki is nyomkodjuk, hogy ne legyen keserű.
  4. Belekeverjük a hagymát és a citromlevet, ízlés szerint, illetve ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  5. A majonézt is hozzákeverjük, majd hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 331
elküldve: 3
receptkönyvben: 264
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, hagymás padlizsánkrém, hagymás-fokhagymás padlizsánkrém

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

156
padlizsán 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
majonéz 5 ek