Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virágfánk VnéEdit konyhájából

Virágfánk VnéEdit konyhájából
Virágfánk VnéEdit konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten láttam ezt a fánkot. Nagyon megörültem neki. Kipróbáltam, nekünk nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel összekeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, az elmorzsolt élesztőt, a sót, és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk.
  2. 2 mm-re kinyújtjuk, virág formával kiszaggatjuk. 2 db virágot teszünk egymásra. Felhevített, de nem forró olajban kisütjük.
  3. Amikor beletettem a virágokat az olajba, akkor lehúztam a tűzről. Egy kötőtűt parafa dugóba szúrtam, és a virágok közepét a dugóval lenyomtam. Visszatettem a lángra, és kisütöttem.
  4. Ezzel a módszerrel felfelé törekszik a virág szirom. Papírtörlőre szedjük. Porcukorral meghintjük, a közepébe lekvárt csurgatunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros fánk, rózsafánk, csöröge, herőce

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

377
finomliszt 30 dkg
tejföl 2 dl
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
friss élesztő 1 g
napraforgó olaj 0.5 dl
porcukor 1 csapott ek
sárgabaracklekvár 3 ek