Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virágos félgömb torta

Virágos félgömb torta
Virágos félgömb torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt még régebben készítettem, a sógornőm lányának a szülinapjára.

hozzávalók / 12 adag

Piskótalapokhoz

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalapokhoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük.
  3. Végül belekeverjük a fehérjehabot.
  4. Két vékony lapot sütünk belőle papírral bélelt tepsiben.
  5. A lapokból különböző méretű, kerek lapokat szúrunk ki.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. Ezzel töltjük össze a kiszúrt lapokat úgy, hogy egy kerek tálat kibélelünk fóliával, és ebbe rétegezzük a lapokat és a krémet váltakozva.
  3. A tetejére ne kerüljön krém, mert ez lesz majd a torta alja.
  4. 4-5 órát tegyük hűtőbe.

Díszítéshez

  1. Borítsuk ki a tálból a tortát, majd kenjük meg a felvert hulalával. Díszítsük fondantból készített apró virágokkal tetszés szerint.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 278
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

félgömb formájú torta, fondant bevonatos torta, pudingkrémes torta fondant bevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
tojás 6 db
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2 dl
finomliszt 36 dkg
sütőpor 10 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
növényi habtejszín 4 dl
növényi habtejszín 1 dl
cukorfondant 30 dkg