Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virágos gesztenyés torta

Virágos gesztenyés torta
Virágos gesztenyés torta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könyvesboltban találtam egy dekortortákról szóló könyvet, azóta mindenképpen ki akartam próbálni, hogy én is tudok-e ilyet csinálni. Az ötlet a Desszertmester oldaláról származik.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük 4 evőkanál cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vizet és a kakaóport. Majd a lisztet, a sütőport, és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krém hozzávalóit összekeverjük.
  5. Ha kihűlt a torta, kettévágjuk megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson.
  6. A marcipánt megfestjük az ételfestékkel, virágokat és leveleket formázunk, és feldíszítjük a tortát. (A virágok közepét ha megkenjük egy kis krémmel, könnyen beleragad a tortadara.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 359
elküldve: 2
receptkönyvben: 157
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipános-gesztenyés torta, gesztenyekrémes piskótatorta marcipánvirágokkal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsókamama
Zsókamama Thu, 2011-12-08 23:13

Nagyon szép,szinte kár megenni! mennyi marcipánt használtál fel hozzá? Zsókamama

mandaszb
Beus / mandaszb Fri, 2011-12-09 09:17

Szia!
A 15dkg marcipán elég volt hozzá. Viszonylag vékonyra nyújtottam, hogy még éppen legyen egy kis tartása.
Beus

Zsókamama
Zsókamama Thu, 2011-12-08 23:11

NAAAGYON SZÉP!! SZINTE KÁR MEGENNI!MENNYI MARCIPÁNT HASZNÁLTÁL FEL HOZZÁ??

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-08-24 11:55

Ilyen szeretettel átszőtt tortát mindenki szívesen kapna.... :)))

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-08-23 10:34

Ez annyira szemet és szívet melengető, hogy nagyon...sugárzik belőle a szeretet! Elmentettem. :-))

mandaszb
Beus / mandaszb Tue, 2011-08-23 06:51

Egy levél illetve egy margaréta kiszúrót, de a "térbeli formázást" kézzel végeztem. A kiszúrt leveleket és virágokat kicsit meghajtogattam, megtekergettem, hogy élethűbbek legyenek.
Beus

mandaszb
Beus / mandaszb Mon, 2011-08-22 20:53

Köszönöm! :-) És igenis tessék nekiállni megcsinálni, nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik!
Beus

1266
tojás 7 db
cukor 7 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
víz 1 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaj 25 dkg
marcipán 15 dkg
ételfesték 2 csepp
csokoládédara 1 ek