Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virsli pizzatésztában

Virsli pizzatésztában
Virsli pizzatésztában
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és gyors étel akár ebédre egy tartalmasabb leves mellé vagy vacsorára. Nálam ebből a tésztareceptből készül a pizza, de felezett alapanyagokkal. Jó sütést-főzést mindenkinek! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltuttatjuk az élesztőt a langyos cukros vízben.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, és puha tésztává gyúrjuk.
  3. Két cipót formálunk belőle, egyiket vékonyra kinyújtjuk (számolva azzal, hogy sütéskor még dagadni fog a tészta).
  4. Megkenjük ízlés szerint ketchuppal, mustárral, pizzakrémmel, és akár egy kis pizzafűszerrel is meghinthetjük.
  5. A virsliket elfelezzük, vagy harmadoljuk (virsli nagyságától függően) kb. 5 cm-es darabokra. A tésztát kockákra vágjuk, és beletekerjük a virslit. Finomabb, ha egy kis darabka sajtot is belehelyezünk a "batyuba", és sütés előtt beleforgatjuk egy kis ketchupba.
  6. Ugyanígy a másik cipót is elkészítjük.
  7. Enyhén olajozott tepsiben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 329
elküldve: 4
receptkönyvben: 403
elkészítve: 20/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni

Mióta szakács: 2011.10.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

virslis falatkák, virslis-ketchupos pizzakifli

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elenaa
elenaa Tue, 2013-01-08 17:04

Szia! Megcsináltam, fél adaggal, nagyon finom lett! De: poralapú élesztőt használtam, (fél adag miatt) fél csomaggal. És nem vízben, hanem kevés tejjel futtattam fel. Kevesebbel, mint ami elő volt írva, így utána még tettem a tésztához vizet. 24 darab lett. :)

ymym11
Mimóza / ymym11 Wed, 2012-05-02 20:14

Nagyon finom volt és nagyon gyorsan elkészíthető!Köszönöm a receptet!:-)

mesix
mesix Tue, 2012-02-28 18:08

Kedves Móni!

Köszi a receptet nagyon finom és hamar kész!

csm
Móni / csm Tue, 2012-02-28 19:13

Kedves mesix! Nagyon szívesen, ugye milyen gyorsan megvan, és hamar el is fogy.....:)

csm
Móni / csm Tue, 2012-01-03 20:33

Kedves Rachel7!
Az élesztőt helyesen választottad, nem az instant kell (akkor úgy írtam volna), hanem a frissen csomagolt, 5 dkg-os. És nem sok bele az 1 csomag, mivel ezáltal dagad meg szépen a kifli. Nem tudom mi lehetett a gond, talán túl sok lisztet tehettél hozzá, a 40 dkg pont elég, esetleg amikor gyúrod, és nyújtod, akkor csak minimálisan annyi kell hozzá, hogy ne legyen ragadós, ugyanúgy, mint egy szokásos kelt tészta esetében. Még azt tudnám mondani, hogy esetleg kevesebb langyos vízben futtasd az élesztőt, ne 3 dl-ben, hanem csak 2 vagy 1,5 dl-ben. Remélem legközelebb jobban sikerül! :)

Rachel7
Rachel7 Tue, 2012-01-03 15:57

Hát én vmit nagyon elbaltáztam,pedig pontosan kimértem minden hozzávalót. :( Az csomag élesztő pontosan mit jelent? Én normál élesztőt használtam(nem instant)kicsit sokallottam,de pizzatészta révén gondoltam ám legyen. De a tészta gyúrásra alkalmatlannak bizonyult,muszáj volt még lisztet tegyek hozzá,de így meg kő kemény lett az egész. :( Vajon mit rontottam el?

csm
Móni / csm Fri, 2011-12-30 21:23

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá a szilveszter estéhez! :)

DellaF
DellaF Thu, 2011-12-29 01:45

Köszönöm az ötletet. Elmenetve és szilveszteri menübe besorolva :)))

Noncsi_
Noncsi_ Wed, 2011-12-28 22:18

Isteni finom lett, most készítettük el! Köszi szépen a receptet, így megvan a szilveszteri kajaötlet is :)

csm
Móni / csm Thu, 2011-12-08 18:00

Kedves Baba02!
Nem szoktam keleszteni, az élesztő felfuttatása után (kb.10 perc) egyből hozzáadom a hozzávalókat, és összegyúrom. Sütéskor távolabb kell lerakni a tepsiben, és ott majd szépen megdagad.

Baba02
Baba02 Wed, 2011-12-07 12:07

Egy kérdésem lenne:nem kell keleszteni a tésztát?

653
finomliszt 40 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
víz 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
virsli 35 dkg
ketchup 5 teáskanál
mustár 5 teáskanál
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint