Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virsli sajtos kabátban

Virsli sajtos kabátban
Virsli sajtos kabátban
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fantasztikus receptet a TV-ben az Ízőrzők című műsorban láttam. Azonnal elkészítettem, és nagyon finom lett. Nagyon egyszerű, és elég gyorsan megvan. Mi főzelék mellé ettünk, de önálló vacsorának is megfelel.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is egy sós kalácstésztát készítünk, közepesen keményre. A tejen megfuttatott élesztőt, zsírt, tojást és annyi tejet dagasztunk össze, hogy közepesen kemény tésztánk legyen. Ezt megkelesztjük.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, a virsliket kétfelé vágjuk hosszában.
  3. A tészta egyik felét 2 mm vastagságú téglalap formára próbáljuk nyújtani, és két ujjnyi hosszú csíkokra vágjuk. Egy csík kétszer olyan hosszú legyen, mint a virsli hossza.
  4. Egy csíkot tojással bekenünk, és rátekerjük a fél virslire. Tepsibe sorakoztatjuk a kész tekercseket. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Ha marad még felesleges tésztánk, abból pereceket süthetünk.
  5. A tésztákat tojással megkenjük, és mindegyikre két-két hosszú szelet sajtot teszünk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt sülnek meg.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 518
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hotdog otthon készítve, virslis tekercs, sós kalácstésztás-virslis tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

453
finomliszt 0.5 kg
tojás 1 db
tej 2.5 dl
margarin 5 dkg
0 ízlés szerint
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 csipet
sajt 15 dkg
virsli 25 dkg