Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis babsaláta

Virslis babsaláta
Virslis babsaláta
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Testvérem csinál gyakran babsalátát, gondoltam, én is kipróbálom egy kis változtatással.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Önálló egytálételként vagy sült hús mellé javaslom köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a virsliket megfőzzük, majd ha kihűlt, karikákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és félbevágjuk, majd felszeleteljük.
  3. Vizet forralunk, a vizet elzárjuk, és a szeletelt hagymát beledobjuk.
  4. Kb. ½ percig benne hagyjuk, átkeverjük, majd leöntjük a vizet róla. (Ezzel a módszerrel nem lesz hagymaízű utólag a szánk.) Félretesszük hűlni.
  5. A konzervbabot felbontjuk, leöntjük róla a levet, és egy nagyobb tálba kiborítjuk.
  6. Hozzáadjuk a virslit és a hagymát.
  7. Elkészítjük a salátalevet (ecet, citromlé, só, cukor, bors, víz), és ráöntjük.
  8. Finoman átkeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 151
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

babsaláta, virslis-babos saláta lilahagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

794
fehérbab 800 g
vöröshagyma 3 közepes fej
virsli 80 g
ecet 1 ek
citromlé 1 tk
bors 1 kk
8 g
cukor 50 g
víz 4 dl