Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis burgonyasaláta

Virslis burgonyasaláta
Virslis burgonyasaláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt régen egy "Krumplisaláta á la Erdély" nevű receptem egy papírlapon, ami az idők során kettészakadt, és az egyik darabja a fele hozzávalóval együtt elkallódott. Ezután már csak találomra egészítettem ki mindig ezzel-azzal a salátát. Mikor az elveszett papírdarab megkerült, akkor derült csak ki, mindenre jól emlékeztem, kivéve a virslit, ami nem is kellett volna bele. Viszont annyira illik hozzá, hogy azóta csakis így csinálom.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A tartármártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt krumplit kis kockákra vágva sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
  2. Minden hozzávalót felszeletelünk, felkockázunk apróbb darabokra, és egy nagyobb, mély tálba halmozzuk.
  3. Elkészítjük a tartármártást: a tojássárgát a mustárral összekeverjük, és habverővel folytonosan gyorsan kevergetve vékony sugárban hozzáadagoljuk az olajat. Akkor jó, ha puha vaj állaga van, és a habverőről már nem csöppen le. Ha ilyen sorrendben készítjük, nem csapódik ki az olaj, és pillanatok alatt kész van a majonéz. (Ezt persze lehet helyettesíteni 1 kis tubus kész majonézzel is.) Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt, majd a majorannát.
  4. A tartármártást finoman összekeverjük a többi hozzávalóval, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 914
elküldve: 2
receptkönyvben: 348
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

majonézes burgonyasaláta virslivel, virslis-majonézes burgonyasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
burgonya 0.5 kg
virsli 20 dkg
lila hagyma 1 közepes db
tojás 2 db
alma 1 db
kovászos uborka 3 db
tojássárgája 1 db
mustár 1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 teáskanál
citromlé 2 csepp
majoranna 1 tk
tejföl 45 dkg