Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis falatok 2. - ketchuppal

Virslis falatok 2. - ketchuppal
Virslis falatok 2. - ketchuppal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam két leveles tésztát pótanyukámtól, és pont kapóra jött, mert sütnöm kellett valamit a párom születésnapjára. Kicsike falatok, sör- és borkorcsolyának, Szilveszterre is kiváló.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
  3. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), téglalap alakúra.
  5. Hosszában 3 részre, széltében kétfelé vágjuk. Mindegyikre nyomunk egy csík ketchupot és mustárt, és a bőrétől megszabadított virsliket  erre rátesszük.
  6. A tészta széleit körbekenjük tojással, majd feltekerjük mindet. Éles késsel felkarikázzuk a bebugyolált virsliket (én 8 db-ra vágtam minden virslit).
  7. Rátesszük a tepsire és lekenjük tojással.
  8. Betoljuk a forró sütőbe és pirosra sütjük.
  9. Sütés előtt szezámmaggal vagy akár sajttal is meghinthetjük őket, ha mutatósabbat szeretnénk.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40*3 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 42 626
elküldve: 11
receptkönyvben: 553
elkészítve: 24/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis falatok, virsli leveles tésztában

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kis.panka
kis.panka / kis.panka Thu, 2011-12-29 14:57

Épp most kóstoltuk meg a frissen sült virslis falatkákat, remekül sikerültek!Köszönöm ezt a végtelenül egyszerű, és pompásan finom receptet!

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-12-29 21:02

Kedves Panka, örülök, hogy ízlik! :-) Egészségetekre! Szép estét és BÚÉK nektek! Zsuzsa

nickybogar
nickybogar Sat, 2011-01-29 15:29

Köszönöm a receptet!Gyors és egyszerű, a család gyorsan elkapkodta! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 23:20

Szerintem ez legyen a legnagyobb baj.

én már szereztem be azt a leveles tésztát, azon gondolkozom, hogy még most megcsinálom:)

Buék!

himbóka
Himbóka / himbóka Fri, 2010-12-31 16:35

Ma elkészült!ISTENI FINOM!
Egy baja van:amilyen gyorsan kész van olyan gyorsan elfogy :)))

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2010-12-29 22:50

Szia!
Ilyet én is szoktam csinálni, csak a belsejében még 1 kis hagymát is elrejtek. Nagyon egyszerű és finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-28 17:41

szia!

nagyon örülök a recpetnek, ha lenne itthon leveles tésztám már meg is csinálnám.

üdv.
juditk

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2010-12-28 19:55

Szia Juditk, Szilveszterre mindenképp szerezd be azt a leveles tésztát! :-) Jó sütögetést és boldog új évet, Zsuzsa

284
leveles tészta 1 csomag
virsli 210 g
mustár 2 ek
ketchup 2 ek
tojás 1 db