Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-fetás tésztasaláta

Virslis-fetás tésztasaláta
Virslis-fetás tésztasaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron ha a kertben grill húsokat sütök, vagy épp Gabimami sörös dobozos sült csirkéjét készítem el, többnyire ezt kéri a családom hozzá. A nagy melegben kellemes, hűsítő és könnyű köret. Én azért is szeretem, mert pl. szombaton megcsinálom, vasárnap már csak sütögetni kell és közben zajlik a nagy családi dumaparti:).

Nyáron a könnyedsége miatt előfordul, hogy csak önmagában eszem vacsiként, akkor viszont több tejszínt teszek rá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
  2. A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk.
  3. Egy nagy tálba beleöntünk 2 dl tejszínt, a kifőtt masnis tésztát, szórunk rá szerecsendiót (én egy csapott kávés kanállal szoktam, de ez ízlés kérdése), ezután beletesszük a többi hozzávalót: hosszába félbevágjuk az uborkát, majd szeleteljük.
  4. A virslit vékony karikákra vágjuk.
  5. A 3 tojást a tojásszeletelőn elvágjuk, majd megfordítjuk és szintén elvágjuk (kockákra).
  6. A feta sajt felét szintén kis kockákra vágjuk.
  7. Alaposan összekeverjük és lefedve berakjuk a hűtőbe. Min. 2-3 óra hűtés szükséges, hogy az ízek összeérjenek, de legjobb 1 éjszakára a hűtőben tartani.
  8. Másnap tálalás előtt ráöntjük a maradék tejszínt, alaposan összekeverjük, ha kell, picit megsózzuk.
  9. A maradék feta sajtot és tojást díszítésként rákockázzuk és tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 074
elküldve: 8
receptkönyvben: 219
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

masnis tésztasaláta, masnitésztás saláta, feta sajtos tésztasaláta, füstölt virslis tésztasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszter1818
eszter1818 Wed, 2012-09-05 15:01

Ez a saláta valami isteni :) Hétvégén megcsináltam, ráadásul 2x adaggal indítottam rögtön, pikk-pakk elfogyott az egész.
Köszi a receptet! :)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-09-05 17:42

Kedves Eszter:)
Nagyon örülök, hogy sikered volt. 2x-es adag...nem semmi:DDD Egészségetekre !!!
és köszönöm a visszajelzésedet....:)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-08-15 17:14

Hmmm....nem rossz ötlet, esetleg újhagymával is lehet variálni:) Régebben paradicsomot is kockáztam bele, de kiszavazta belőle a családom. A kukoricát meg én:D Tehát lehet variálni. Viszont ez a hagymás dolog egész jó !:) Köszi az ötletet:)

480
farfalle 250 g
habtejszín 3 dl
csemegeuborka 4 közepes db
füstölt virsli 100 g
feta sajt 150 g
főtt tojás 4 db
szerecsendió 0 ízlés szerint