Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-gombás finomság Blundell tésztából

Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
85 perc / előkészület: 55 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az internetről vettem az ötletet, ott nem tudom, milyen tésztából készült. Úgy gondoltam, hogy erre a célra a Blundell tésza lesz az, amiből én ki szeretném próbálni. A családomnak ízlett, de menetközben már születtek további ötleteim a töltelék összetételével kapcsolatban, de azt majd legközelebb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szélére

A közepébe

A tetejére

ajánlat

Ízlés szerint tetszőleges raguval is tölthető, szerintem ebből a szempontból ennek a receptnek is csak a fantázia szab határt. Török ötlet alapján magyarosítottam. /Aylizce Örgü/

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vízzel elkevert tojást. (A víz mennyisége a tojás mérete miatt változhat.) Sima, puha tésztává dagasztjuk és szobahőmérsékleten, letakarva 15 percet pihentetjük.
  2. A 15 dkg vajat vagy margarint, két zacskó között egy nyújtófával 12 mm vastag, 12×12 cm-es négyzetté alakítjuk. Nyújtsuk ki a tésztát 28x28 cm-es lappá, tegyük a közepére a vajat, hajtsuk rá a tészta két oldalát úgy, hogy a szélei fedjék egymást. Fordítsuk át az egészet és a másik két oldalát is hajtsuk fel. A széleit nyomogassuk össze és nyújtsuk ki. A hossza a szélesség háromszorosa legyen.
  3. Egy szimpla hajtogatást alkalmazunk, széleit összenyomkodjuk, 15 perces pihenőkkel még vagy háromszor megismételjük, szimpla hajtogatásokat alkalmazva. Ne ijedjünk meg, ha kicsit kijön a vaj, lisztezzük meg és tegyük pihenni a hűtőbe 1,5 órára (hajtogatás előtt a lisztet seperjük le róla).
  4. A hajtogatások között elkészítjük a gombát. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát, fél pohár vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, majd zsírjáig pároljuk.
  5. A tésztát egy 40 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, szélét körbe tojással megkenjük.
  6. A virsliket keresztben kettévágjuk, a szélektől beljebb körberakjuk a tésztán úgy, hogy a tészta szélét ha behajtogatjuk, befedjék a virslit, a tojással megkent rész a virsli belső oldalánál megragassza a tésztát.
  7. Kb 3 centinként a virslivel töltött részt bevágjuk, egyet csavarunk rajta (kifordítjuk), hogy látszanak a virslidarabok - nem baj, ha nem szabályos kerek-.
  8. Közepére halmozzuk a ledinsztelt gombát, rászórjuk a reszelt sajtot, tojással körbekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 371
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyha: török
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis-gombás kelt tészta, tésztavirág, blundel tésztavirág

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-07 14:04

Kedves Anci!

Annyira csodálatos, és még nem tudtam (ma) ebédelni, úgyhogy itt esek ki a szememen keresztül, éhes vagyok!!!!!!!!!
Jaj csak egy szelettel,vagy csak egy kicsit törni belőle...:-O
/ A lánnyal most értünk haza az orvostól,( már most sok a beteg!!!), reggel 9-től ott dekkoltunk. Tegnapról szerencsére maradt ebéd, mindig úgy készül a vasárnapi ebéd. :-O
Most evett,nagy nehezen, bevette a gyógyszereket és alszik, én meg várom a fiamat a suliból, majd együtt ebédelünk.) Majd írok e-mailt. :-O /

Köszönöm, el fogom készíteni,majd ha már a lány is rendbe jött, - finomságos laktató csoda, köszi!:-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

989
finomliszt 25 dkg
margarin 3 dkg
1 tk
élesztő 7 g
tojás 1 db
víz 5 ek
cukor 3 dkg
vaj 15 dkg
virsli 20 dkg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
trappista sajt 15 dkg