Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis kalászka

Virslis kalászka
Virslis kalászka
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Virslis margaréta ötletéből kiindulva született ez az érdekes, számomra búza kalászra hasonlító sós finomság. Kitűnő vendégváró, de akár kerti partyra, gyerekzsúrra is elkészíthetjük, biztosan örülnek majd a vendégek vagy a gyerekek.

Tetszés szerint megszórhatjuk rezselt sajttal, szezámmaggal.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, olajat, és alaposan kidagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületre borítjuk, kettévesszük, és először a tészta egyik részét nyújtjuk el téglalap alakúra. Négyfelé vágjuk. Kapunk négy darab téglalapot. (Nekem kb. 20×12 cm-es lett a virsli hosszához igazítva.)
  4. Az egyik téglalap közepére fektetünk egy virslit, ráhajtjuk a tészta másik oldalát. A szélén hagyva egy kis részt bevagdaljuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a tésztát, csak a virslit.
  5. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Minden második virsliágat fordítsunk át a másik oldalra, a virsliágakat forgassuk úgy, hogy a virslik vágott fele az ég felé nézzen. Tojássárgájával kenjük le.
  7. A tepsiben még kelesszük meleg helyre téve kb. 45 percet. Ugyanígy járjunk el a többi tésztával is. Ebből az adagból így 8 db kalászka lesz.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és takarjuk le konyharuhával.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 493
elküldve: 9
receptkönyvben: 111
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

virslis kelt, virslis kalács, virslis formatészta kelt tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 ek
1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
tojássárgája 1 db
virsli 384 g
tej 0.25 dl