Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis karfiolleves

Virslis karfiolleves
Virslis karfiolleves
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, laktató leves, amelyben felolvaszthatunk 100 g tömlős sajtot vagy krémsajtot is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A levest a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a karfiolt, kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, a levet egy edényben felfogjuk.
  2. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A vajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Felöntjük a lével, amiben a karfiol főtt, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük.
  3. A virslit vékony gyűrűkre vágjuk. A virslit, a zöldborsót, a karfiolt és a kukoricát a leveshez adjuk, további 5 percig főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 925
elküldve: 12
receptkönyvben: 359
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslileves, zöldségleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aksi888
Aksi888 Sun, 2017-10-22 09:26

Kedves Glaser, nagyon tetszik a leves, az elkeszitesehez kernek meg nemi tanacsot, mert nekem nem egyertelmu. Az elejen irod a levest a tejjel felfozzuk,, ugy erted az alaple+tejet osszeontod es felforralod? A tobbi resze vilagos. A masik kerdes, hogy javaslod a kremsajttal valo keszitest is. Ezt mikor javaslod beletenni?

glaser
Glaser / glaser Sun, 2017-10-22 11:02

Kedves Aksi888!
Az alaplét a tejjel egy edénybe öntjük és felfőzzük. Ha krémsajttal készítjük, a krémsajtot egy kevés forró levessel simára keverjük, majd a már kész leveshez adjuk, felfőzzük, és tálaljuk.
Üdv: Mária

345
karfiol 750 g
alaplé 650 ml
tej 350 ml
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 2 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
csemegekukorica 150 g
zöldborsó 100 g
füstölt virsli 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek