Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis kifli 5. - sajtos, ketchupos

Virslis kifli 5. - sajtos, ketchupos
Virslis kifli 5. - sajtos, ketchupos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam ezt a receptet, hát nagyon finom, úgyhogy mindenkinek ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez egy kis tálkába langyos tejet öntünk, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán várunk, hogy az élesztő felfusson.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, beleszórjuk a sót, és beleöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, és belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk az áttört krumplit.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem áll össze, mert túl száraz, langyos tejet adunk még hozzá. De csak apránként, nehogy túlságosan folyós legyen a tészta. Amikor összeállt, simára gyúrjuk. (Puha, kicsit ragadós tésztát kell kapnunk.)
  4. A tésztát letakarjuk, és kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő. (kb. 1 óra)
  5. Amikor a tészta megkelt, fél centi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  6. A kiflik a következőképpen töltjük: a tésztanégyzetek egyik felébe reszelt sajtot, ketchupot és egy fél virslit teszünk, majd belegöngyöljük a tésztába.
  7. A kiflik tetejét felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranysárgárra sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 800
elküldve: 1
receptkönyvben: 239
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis tekercs sajttal, ketchupos virslitekercsek, sajtos-ketchupos virslis batyuk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsi777
orsi777 Tue, 2011-04-19 21:05

Ma sütöttem, egyszerű volt elkészíteni és nagyon finom lett.Köszönöm.

1109
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
3 kávéskanál
tej 2 dl
burgonya 1 db
cukor 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
virsli 25 dkg
sajt 20 dkg
ketchup 100 ml
tojás 1 db
sajt 15 dkg