Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis kiflik Usikától

Virslis kiflik Usikától
Virslis kiflik Usikától
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A virslis kifli egy nagyon jó vendégváró étel. Laktató, nagyon guszta és hihetetlenül finom. Kicsit pepecselős elkészíteni, de a végeredmény miatt megéri!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kis cukorral felfuttatjuk (tetejét egy csipet liszttel megszórjuk, hogy az élesztő tudjon mibe kapaszkodni). 
  2. Majd a liszttel, az étolajjal, a tejföllel és a két egész tojással összegyúrjuk.
  3. A lágy margarint egy ek sóval kikeverjük. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, kör alakúra kinyújtjuk őket, és kettesével egymásra helyezzük úgy, hogy az alsót  megkenjük az előzőleg kikevert margarinnal. 
  4. Az így összeragasztott köröket, 12 egyenlő részre osztjuk (természetesen lehet kevesebbe is osztani, akkor nagyobbak lesznek a kiflik).
  5. A kapott 12 háromszögre helyezünk egy-egy virsli darabkát, és a hosszabb végénél fogva feltekerjük őket.
  6. A kis kifliket zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, köménymaggal).
  7. 165-170 fokos előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 20-25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 60 db kis kiflit lehet készíteni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x37 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 455
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Usika

Mióta szakács: 2012.11.23.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslivel töltött kelt, kifli virslivel töltve, virslis tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Usika
Usika / Usika Fri, 2012-11-30 11:16

Túlságosan is nyámiiiii, nem lehet abbahagyni az evését :D!!!

1044
finomliszt 70 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
tej 2 dl
élesztő 5 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 175 g
cukor 1 ek
virsli 140 g
szezámmag 1 ek
1 ek
tojás 1 db