Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis kínaikel-leves

Virslis kínaikel-leves
Virslis kínaikel-leves
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik fiam szerint ilyen finom levest még nem is evett soha. Amikor mondtuk neki, hogy kínai kelből van, azt mondta, hogy de jó a kínaiaknak, hogy ilyen finomakat esznek. :-)


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat karikára vágjuk, a hagymát apróra felkockázzuk.
  2. A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a répát és 4-5 perc alatt megdinszteljük. Beletesszük az átpréselt fokhagymát és 1-2 percig ezzel is kevergetve dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, 1-2 percig kevergetjük. Beleszórjuk a pirospaprikát.
  4. Zöldség alaplével felengedjük. Sózzuk-borsozzuk. Őrölt szerecsendióval, majorannával fűszerezzük.
  5. Addig főzzük, míg a répa majdnem puha. Ekkor tesszük hozzá a csíkokra vágott kínai kelt.
  6. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstölt virsliket. Ezzel már csak 2 percig főzzük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 077
elküldve: 6
receptkönyvben: 170
elkészítve: 15/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kínai kel leves zöldségekkel és virslivel, zöldséges-virslis kínai kel leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Fri, 2011-10-28 15:34

Vettem egy kínai kelt, aztán rájöttem, nem tudom, mit kezdjek vele.
Ráakadtam erre a levesre. Menet közben, az állaga miatt úgy gondoltam, jó lesz ha egy krumplit is főzök bele, majd egy kis marék tésztát, aztán édes szója-szószt, aztán egy kis balzsamecetet:) És az eredmény egy pompás, üde leves lett. Elég is volt puha kenyérrel ebédre. A 2. fogás második tányér leves volt.
Köszi a receptet, nagyon finom.

291
kínai kel 1 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zöldség alaplé 2 l
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
virsli 210 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 kk
majoranna 0 ízlés szerint