Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis és kolbászos kifli

Virslis és kolbászos kifli
Virslis és kolbászos kifli
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom, nagyon jó sör vagy borkorcsolya!!!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejből, cukorból és az élesztőből kovászt készítünk.
  2. Összegyúrjuk a sós liszttel és a vajjal a kovászt, jó fél órát kelesztjük.
  3. Átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 6-7 cipót formálunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk, és háromszögekre vágjuk.
  4. A virsliket, míg kel, ketté vagy 4-be vágjuk, attól függ, mekkora kifliket szeretnénk (e szerint vágjuk a háromszögeket is). A kolbász csíkokra vágjuk.
  5. Felébe kolbászt, másik felébe virslit töltünk. Én a virslisbe szoktam tenni kechupot  vagy mustárt, de csak picit megkenem a virslit vele.
  6. Aztán a háromszögek két sarkát hajsuk be, majd tekerjük fel.
  7. A tepsire tesszük (ez az adag 2 tepsire elég), megkenjük tojással, szezámmaggal megszórjuk (csak a virslist). Még egy jó 20 percig a tepsin kelesztjük. A másik felét addig konyharuhával letakarva kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőbe pirosra sütjük. Isteni!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 531
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nettike....

Mióta szakács: 2012.04.08.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis sörkifli, kolbászos kifli, töltött kelt sós kifli, sörkorcsolya, borkorcsolya

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bettush
Bettush Sat, 2015-08-01 23:09

Épp most sült ki a második adag ..... ÚRISTEN ! Mindig ezt a receptet fogom használni ! ISTENIFINOM !!

Taisha
Taisha Fri, 2014-10-24 20:26

Fini lett, készítettem virsliset, mozzarellásat, sajtos-tejfölöset. Mindegyik nagyon jó lett!

judit23
judit23 Sun, 2014-09-28 14:49

Nagyon finom még másnap is! Hihetetlen könnyen kezelhető tészta! nem ragad, könnyű volt vele dolgozni. Ráadásul rövid idő alatt elkészíthető. Következőleg nem csak sósat fogok sütni belőle hanem édes, pl.: diós töltelékkel is. Köszönöm szépen a receptet! üdv, Judit

alberta31
alberta31 Sun, 2014-07-20 21:19

Nagyon fincsi lett!!! Annyit módosítottam, hogy a lisztből 20 dkg teljes kiőrlésű volt, a többi fehér (nem volt itthon elég fehér :-)). Nagyon jól sikerült, máskor is el fogom készíteni!

726
finomliszt 80 dkg
3 dkg
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
cukor 5 dkg
vaj 5 dkg
virsli 20 dkg
kolbász 30 dkg
mustár 1 teáskanál
szezámmag 1 ek
tojás 1 db