Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis minipizzák

Virslis minipizzák
Virslis minipizzák
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet jó vastagon kenni a pizzakrémet, mivel elég jól felveszi a tészta, és akkor nem lesz száraz az elkészült minipizza. Bármilyen virsli megfelel a célnak, én füstölt-sajtos virslivel csináltam. Ugyanez igaz a sajtra is, bármilyet használhatunk, én nagylyukúval készítettem. Ha túl ragadós a tészta, használhatunk nyugodtan több lisztet az átgyúrásnál! Gyorsan megvan és nagyon finom! :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet az élesztővel, majd összegyúrjuk a tojással, az olajjal, a sóval, a cukorral és a tejjel. Fontos, hogy a tej csak langyos legyen és ne meleg!
  2. Kb 5 percet várunk, majd újra átgyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb. kisujjnyi vastagra nyújtjuk. Közben megfőzzük a virsliket.
  3. A kinyújtott tésztát megkenjük pizzakrémmel, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Egymás mellé felsorakoztatjuk rá a virsliket, majd felcsavarjuk, mint a rétest.
  5. Éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket. Reszelt sajttal megszórjuk mindegyik kis minipizza tetejét.
  6. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 593
elküldve: 4
receptkönyvben: 249
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

virslis pizzatekercs, minipizza, pizzás-virslis tekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

418
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
instant élesztő 1 tasak
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
pizzaszósz 160 g
virsli 20 dkg
sajt 30 dkg