Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-paradicsomos tészta sajttal

Virslis-paradicsomos tészta sajttal
Virslis-paradicsomos tészta sajttal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon éhesek és kreatívak voltunk!!!! :D

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gyorsan elkészíthető étel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virslit felkarikázzuk.
  2. Minden karika virslibe tetszés szerint beleszúrunk spagetti tésztát.
  3. Bő, sós forró vízben kifőzzük.
  4. Olajon megdinszteljük a hagymát, felöntjük 3 dl vízzel, és ráöntjük a makaróni tészta alapot.
  5. A megfőtt tésztát leszűrjük, ráöntjük a makaróni alapot, és ráreszeljük a sajtot.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 959
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyors vacsora, virslis tészta, spagetti tészta paradicsomos szósszal, paradicsomos virslis tészta

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

butapék
butapék Wed, 2014-01-15 14:24

i. Rossz a billentyűzetem. Lemaradt az előzőből.

Ja, és nem a rosszindulat beszél belőlem, csak a realitásérzék, ami azt hiszem egyesekből (=Györgyi) itt hibádzik.

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Wed, 2014-01-15 14:54

És ki a francot érdekel a te véleményed és az összes többi véleménye sem.előbb menny vissza a 8 általánosba tanulj meg írni ,utánna próbálkozzál egy rántással hát ha sikerül TE BUTAPÉK AZ VAGY AHOGY ÍROD

butapék
butapék Wed, 2014-01-15 19:45

Én legalább kijavítottam a gépelési - és nem helyesírási - hibám. Megjegyzem, posztod stílusa és "helyes"írásod alapján inkább Te tűnsz olyasvalakinek, aki kisegítőben nyögte végig a három osztályt.
'Logikád" alapján ha a nickem "agundelchefje" lenne, akkor tényleg én lennék a Gundel Étterem főszakácsa? Mondd, a Mikulásban is hiszel?

csinibaba1
csinibaba1 Wed, 2014-01-15 15:38

Kedves Györgyi!
A recepted valóban felvet kételyeket. Sztem csodás az alapötlet arra, hogy egy kisgyerekbe belediktáljunk vmi főételt, aki persze csak virslit enne. Ebben a formában muszáj tésztát is ennie, ez tetszik, mókás. Por alapot viszont semmiképp nem használnék. Valódi paradicsomból, paradicsomkonzervből sem tart sokkal tovább ugyanezt elkészíteni és többe sem kerül igazából. Ettől persze az eszik por-alapút, akinek tetszik, mindenki maga dönti el.
Viszont egy versenyen olyan recepttel érdemes azért indulni, ami nem csak egy ötlettől jó, hanem alapanyagaiban is a minőséget képviseli. Korrektnek tartom, h nem ez a recept győzött - pontosan emiatt. A "30 perc alatt finomat"-versenyen, ha lesz ilyen, nos, ott sokkal inkább helye lesz a receptednek.

Azt azonban meg kell mondanom, h a hangnem, amit használsz, a stílus, amiben írsz, rendkívül primitív, iskolázatlan. Felnőtt ember, aki szeretné, h komolyan vegyék egy versenyen (bármilyen versenyen), nem engedhet meg magának ilyet.
Gondolom, én is megkapom majd, h nem érdekel téged a véleményem - de ha egy versenyen indulsz, annak ez a lényege: a megmérettetés. És nem csak a recept, hanem a szerzője is megmérettetik. És te most magad alatt vágtad a fát azzal, ahogyan sorozatosan megnyilvánultál. Mert még akinek szimpatikus is lenne a recepted legközelebb, nem fog rád szavazni, mert ellenszenvessé váltál a megnyilvánulásaiddal. Próbáld elővenni a jobbik modorodat, ha egy közösség támogatását szeretnéd élvezni. (Ha meg nem szeretnéd, van bőven olyan receptoldal is, ahol nincs lehetőség hozzászólásra. Igaz, versenyre sem. Valamit valamiért...)

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Wed, 2014-01-15 17:49

Kedves csinibaba úgy reagálok ahogy mások is teszik,durvára durván ,normálisra normálisan,ez csak egy verseny nem is veszem komolyan ,miért is tenném ,sok itt a kioktató ,okoskodó ,majd én tudom megmutatom emberek.Szabad szólás van .mindenki megteheti véleményét ,én ezekre nem adok ismeretlenekre pláne nem.Nálam nem itt kezdődik az emberség.És se meg nem haltam ,a rossz akaróimnak küldöm virulok tovább.

Wasabirozi
Wasabirozi Wed, 2014-01-15 15:18

Mielőtt bárkit sértegetnél neked kellene megtanulni helyesen írni!!!
Ez a szöveg nem ismerős?
kgyorgyi1968v, 2013-02-24 12:23
A dicsérő szavakat kommentálni kell, nekem is nagyon jól esett , a kritikákat pedig el kell viselni, és tanulni kell belőle. További jó sütést főzést, és jó egézséget kívánok Szeretettel üdvözöllek. GYÖRGYI
Nézz magadba és halkulj el!!!!!!

butapék
butapék Wed, 2014-01-15 14:22

Jézus szíve! Ez most komoly? Ne má'...

Kedves György! Azt elhiszem, hogy nagyon éhesek voltatok, de kreatívak...! LMFAO. És akkor még finom voltam.

tib13
tib13 Sun, 2014-01-12 13:39

Most komolyan? Ugye ez csak valami vicc ugye? Virslis spaghetti kész öntettel, mondjuk nem értem, hogy küldhet be valaki ilyen receptet... Virsli - ipari hulladék semmi keresnivalója egy spaghetti szószban, makaroni alap szintén ....trappista -komolyan?, miért nem inkább ömlesztett medvesajt :-) :-) :-) :-) gratulálok a pontszámokhoz...

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-01-12 09:58

Tisztelt Versenyző!

A "tészta alap makaróni" nevű alapanyag hol kapható? Rákereséssel sem találom ! A recept leírásánál is csak utalás van rá, - "ráöntjük a makaróni tészta alapot." Az első helyezettnek járó pontok alapján OK! Semmi esetre sem szavazom meg!
Elvárható egy recept verseny esetén , egyértelmű, világos legyen , használható! Abban az esetben , ha saját "makaróni tészta alap" receptje van , akkor kéne részletezni!!
Arról nem is beszélve, hogy , - "Nagyon éhesek és kreatívak voltunk!!!! :D" , ezzel szemben neki ülnek makarónit fűzni a virsli karikákba. Nem főzni kéne azonnal?
Köszönöm, hogy meghallgattok, azaz elolvastok!
Tisztelettel, Tésztásfül, alias Molnár Ellák

Ui: A verseny szellemében csak most neveztem be, nem lehet megvádolni , hogy az irigység beszél belőlem. Az idő rövidsége miatt sem, akarok nyerni , csak receptet küldeni ! :) ( Jelenleg 8 pontom van. )

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-01-12 09:51

Szia!

Egyetértek veled maximálisan! A verseny kiírásánál azt is figyelembe kellene tartani, hogy a verseny kiírása tartalmazza , minél olaszosabb recept legyen! :)
Tésztásfül. (a virslit bedarálnám, ha ezzel olcsóbb??) :)

Nyuhnyi
Nyuhnyi Tue, 2014-01-07 10:28

Kedves Wasabirozi!
Szerintem semmilyen szabály nem akadályoz abban, hogy beküldjél egy nagyszerű receptet ami kap ennél több szavazatot. Mielött meg lennék gyanúsítva a beküldöt nem ismerem sem személyesen, sem máshonnan.
Sok sikert az összes indulónak!

Nyuhnyi

sirGalahad
sirGalahad / sirGalahad Tue, 2014-01-07 23:46

Maga a recept kreativitásra épül és ez már eleve jó pont nálam de más kérdés hogy a hozzávalók és a végeredmény valamint az erről készült fénykép mit mutat...
:(
Az meg egyértelmű hogy az ilyen szavazásokon soha nem az a recept nyer amelyik a legfinomabb vagy a fénykép alapján a legkívánatosabb, hanem az amelyiknek az elkészítője megfelelő mennyiségű ismerősét tudja rábírni a szavazásra.

Részemről alapból elutasítom a boltban megvásárolható előre elkészített, szárított "alap"okat! :)
-és ez nem rosszindulat hanem igényesség kérdése...

Wasabirozi
Wasabirozi Sun, 2014-01-05 12:33

Nem értem, hogy ez a zacskós leves szintű ételköltemény hogyan kaphat ennyi szavazatot egy receptversenyben????

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2014-01-14 14:56

Ezúttal mindenáron győzni akar, eddig több versenyen indult, hasonló nagyszerű költeményekkel, de nem ő lett az első... Ilyen mű kaját nem teszek az asztalra, még akkor sem ha éhen halunk...

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Wed, 2014-01-15 15:11

A mákos duna hullám recepteddel nem mertél eljönni a Budapesti sió receptversenyen forgatására ,mi ,de itt névtelenül nagyon tudsz kritizálni ,meg bírálgatni,azt meséld már el miért nem merted elkészíteni nyilvánosan ,és te miért akartál minden áron nyerni a silány fujj receptjeiddel.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2014-01-16 17:34

Drága Györgyi!
Több okom is volt rá, a legfőbb mégis az volt, h DOLGOZTAM!!!!!!!!!!
Anyagi okai is voltak!!!
Ezenkívül, ha véletlenül szabadnapos lettem volna, akkor is 6 órát utaztam volna....
Ellenben, a Primagáz versenyen nyert lehetőséggel éltem, és a Szegedi Halászléfőző versenyen ott voltam! És nagyszerűen éreztem magam, a Sió versenyre valószínűleg annak tudatában sem annyira akartam menni, h tudtam ott lesz egy amolyan Persona non grata.... ha érted kire gondolok....
Scarlett

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Wed, 2014-01-15 15:03

És te miért indultál minden versenyen ha szabad kérdeznem,nem mertél eljönni a sió receptverseny forgatására sem Budapestre amit megnyertél ,mert nem te készítetted el a süteményedet és pláne nem jöttél a sió mesterszakáccsal elkészíteni a süteményedet akkor ki smuci kedves sarlett69.Budapesten bizonyítani kelett volna mi ,itt névtelenül kimered nyitni a szádat MIIIIIIIIIIIIIII,TUDÁSOD MEG OOOOOOOOOOOOOOOHAHAHA

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2014-01-16 17:49

Igen-igen nálunk a Jótündér süt-főz, majd lefotózza és elküldi nekem. Másfelől... névtelenül... ha azt írom, h Patrícia, akkor úgy is hívnak? Engem pl nem érdekel egy jó receptnél, h ki rejtőzik a nick mögött, a lényeg: étvágygerjesztő a receptje és ha van időm és kedvem megcsinálom, ilyen egyszerű!
Üdv: maradjunk a Patríciánál? vagy a Scarlettnél?

945
spagetti tészta 250 g
virsli 140 g
bolognai alap 1 csomag
vöröshagyma 1 közepes fej
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 3 dl