Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis rakott burgonya

Virslis rakott burgonya
Virslis rakott burgonya
110 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagy adag egytálételt drága unokatesóim megettek egyszerre, amikor nálunk voltak, így ki kellett találni valami mást a bátyámnak ebéd gyanánt. Husis, egyszerű és finom. Ez is hamar elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A cukkini helyettesíthető más kedvelt zöldséggel is, mint például karfiol, brokkoli és répa.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felrakunk vizet, és belerakjuk a burgonyát, majd puhára főzzük. A burgonya méretétől függ, hogy mennyi idő alatt készül el.
  2. Elkészítjük a virslit. Forrásban lévő vízbe rakjuk a 8 darab virslit, majd az újraforrástól számítva 3 percig főzzük sós vízben. Ha kihűlt, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A szószhoz az olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, belerakjuk a felszeletelt zöldhagymát, és pár percig hagyjuk összeérni az ízeket, majd ezt követi a felkockázott, megpucolt cukkini. Felöntjük vízzel, ízesítjük, és puhára főzzük a cukkinit.
  4. A cukkinis egyvelegbe öntjük a tejszínt, és 3-4 percig hagyjuk rotyogni, végül hozzáadjuk a virslit is.
  5. A tepsire rétegezve ráhelyezzük a hozzávalókat. A krumplit vékony szeletekre vágjuk, erre kerül a szósz, majd megint krumpli és megint szósz. Legvégül a tetejét megkenjük tejföllel (a szószos rétegre kenjük rá).
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük 45 perc alatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 851
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilviáá

Mióta szakács: 2014.07.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli, virslivel rakott krumpli, cukkinis-virslis rakott krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

844
1 kávéskanál
ételízesítő 1 teáskanál
zöldhagyma 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 30 db
tejföl 330 g
virsli 48 dkg
főzőtejszín 400 ml
víz 3 dl
cukkini 1 közepes db
napraforgó olaj 1 dl