Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-tarhonyás egytál

Virslis-tarhonyás egytál
Virslis-tarhonyás egytál
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű étel. Jó sok savanyúsággal nagyon finom. Mi úgy szeretjük, ha a tarhonya gurulós marad, és nem szuttyog a lében. Régen azt hittem, hogy ez a dolog kivitelezhetetlen, mert vagy szuttyog, vagy nyers marad. :) De ez nem így van, csak egy kicsit jobban oda kell rá figyelni fővés közben, és akkor pont olyan lesz, amilyennek mi akarjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, és a krumplit is kelkockázzuk, a virslit karikára vágjuk.
  2. A szalonnát egy fedővel rendelkező edénybe tesszük, és kisütjük a zsírját. Ha túl sok zsírt engedett, kicsit kiveszünk belőle.
  3. 1 kiskanálnyi szalonnazsírt egy serpenyőbe teszünk át, ebben megpirítjuk a tarhonyát.
  4. Közben a szalonnához adjuk a felaprózott hagymát, és megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a pirított tarhonyát, és felengedjük legalább 1 l vízzel. Sózzuk. Lefedjük.
  5. Ha felforrt, belekeverjük a kockákra vágott krumplit, a virslit, és kis lángon, lefedve, meg-megkeverve addig főzzük, míg a tarhonya meg nem puhul. Ha közben a levét elfővi, apránként adagoljunk hozzá vizet. (Ez még majdnem fél l lesz.) De ne legyen túl leves.
  6. Lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a maradék vizet magába szívja.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 82 348
elküldve: 12
receptkönyvben: 676
elkészítve: 65/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis-krumplis tarhonya, virslis tarhonya, krumplis tarhonya

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borsedli
borsedli Sun, 2015-11-29 14:54

Sziasztok!Én kezdő háziasszony vagyok.Most csináltam először, de a burgonya nyers maradt.Máskor ,hogy készítsem hogy ehető is legyen?
Üdv Zsaklin

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-11-29 16:35

Ha hozzáöntöd a megpirított tarhonyához a liternyi vizet, akkor az olyan sok, hogy ellepi az egész ételt. Ebben meg szokott főni a krumpli annyi idő alatt, mialatt a tarhonya megfő. Kisebb kockákra vágd, talán az segít. Egyszer életemben én vetten olyan burgonyát, ami sose akart megfőni, de az ritkaság. Egy átlagos krumplikocka 5 perc alatt meg kell hogy főjön. Remélem, legközelebb nem lesz semmi gond vele.
Üdv: Fahéj

okyna
okyna Mon, 2013-07-22 18:28

:) Mióta elköltöztem otthonról, elfelejtettem, hogy ez az étel létezik. Köszönöm, hogy feltetted!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-12-20 20:16

Nagyon sajnálom. :( Igen kis lángon, meg-megkevergetve kell főzni, és nem utolsósorban hibátlan zománcú, de legjobb vastag fenekű rozsdamentes edényben.

PaMo
PaMo Tue, 2012-09-04 22:13

Kedves Fahéj!

Írtál a tarhonyafőzés nehézségeiről. Engem úgy tanítottak hogy a tarhonyát kimérem bögrével és 2,5 x annyi folyadék, víz, esetleg leves kell hogy ne legyen csuszkás, hanem gurulós! Mi is az " Úttörő" tarhonyát szeretjük.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-09-05 18:07

Igen, az is hasonló arány, mint a fél kg tarhonya- 1 bő liter víz. Úttörő tarhonya, hát igen! :)))

zsiz
zsiz Wed, 2012-08-08 10:53

Felénk nem szokás ezt a fajta egytálételt készíteni, de formabontó módon kipróbáltam. :) Annyit változtattam rajta, hogy raktam bele füstölt kolbászt és sima virsli helyett füstöltet. Isteni lett! Tuti, hogy máskor is elkészítem! Köszönöm a receptet!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-08-09 09:57

Én is füstölt virslivel szoktam készíteni, de persze elfelejtettem ezt odaírni. Mindig mindenhez csak füstölt virslit használok, mert annak van jó íze. Javítom is a receptet. Köszi, hogy eszembe juttattad. :)

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-05-02 11:48

Na itt a holnapi ebédünk kedves Éva, mert épp ilyen pásztortarhonya-szerű ételt szeretnék főzni. Szép nyári napot Neked!
Puszi: Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-05-02 17:33

Szép nyári nap, az van! :) Csak épp vacsink nincs, lehet, nálunk is ez lesz, most, hogy így eszembe jutott.
Neked is szép napokat! Éva

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2012-05-04 11:12

Kedves Éva!
Nagyon fincsi volt a tarhonya, tegnap ez volt az ebédünk. Én tettem még bele paprikát és paradicsomot, azt hiszem nem rontotta el.
Köszi az ötletet
Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-05-04 15:32

Szia Edit!
Naná, hogy úgy még finomabb! Én azért írtam le a lehető legegyszerűbb receptet, mert télvíz idején nem mindenki jut paprikához, paradicsomhoz. Ha tehetem, én is teszek bele, paprikát legalábbis.
Szép hétvégét! Éva

renus74
renus74 Tue, 2012-05-01 15:57

Köszi a receptet. Én a szalonna helyett csirkemellet tettem bele.A kisfiam 2x evett belőle.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-01 20:08

Hmm, csirkemellel is finom lehetett. Jó ízlése van a kisfiadnak.:)
Üdv: Fahéj

PEGS
PEGS Fri, 2012-04-27 10:32

Szuper ebédem lett :) Köszi a receptet,/ötletet/

vikomano
vikomano Fri, 2012-04-27 10:30

Kedves Fahéj!
Én ezt az ételt pásztortarhonyaként ismertem és szerettem :-) és pont a napokban beszéltük a párommal, hogy milyen szívesen ennénk ilyet.
Úgyhogy ez egy jel, hogy elkészítsem ma. Köszi :-)
Viki

803
tarhonya 40 dkg
füstölt virsli 30 dkg
burgonya 4 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint