Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis táska Mónika konyhájából

Virslis táska Mónika konyhájából
Virslis táska Mónika konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom kis vacsora vagy akár ebéd. Én ebédre szoktam készíteni, és egy finom kis salátával nagyon laktató :) Nekem ebből az adagból 8 db táska lesz.

hozzávalók / 3 adag

tészta

töltelék

teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 dl langyos tejben és cukorban felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet egy mélyebb tálba tesszük, bele egy tojást és a sót teszünk.
  2. A margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez úgy, hogy a tojással ne érintkezzen. Ezután a felfuttatott élesztős tejet is hozzáadjuk, majd hosszan lágy tésztává dagasztjuk.
  3. Kb. másfél-két óráig letakarva kelesztjük a tésztát.
  4. A kelesztés után lisztes deszkán átgyúrjuk a tésztát, és további 20 percre nedves konyharuhával letakarjuk.
  5. Ezután az átgyúrt tésztát 2 részre vágjuk. Mindkét résszel ugyanaz lesz az eljárás, csak így könnyebb dolgoznunk. A tészta egyik felét vékonyra kinyújtjuk, és 4 részre osztjuk. A részek akkorák legyenek, hogy egy virsli beleférjen.
  6. Mind a 4 részt megszórjuk reszelt sajttal, és belehelyezzük a virsliket, amiket középre helyezzünk el, majd a virslire ráhajtjuk a tésztát, és minden oldalán, ahol szükséges, lezárjuk. A másik adag tésztával is ugyanígy járjunk el.
  7. A kis táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, keresztbe bevagdoshatjuk a tésztát. A másik tojást felverjük, és bekenjük vele a táskákat, majd ízlés szerint megszórhatjuk őket szezámmaggal vagy sajttal.
  8. 180-200°C-os sütőben aranybarnára sütjük. Ketchuppal, majonézzel, mustárral is fogyaszthatjuk, melegen és hidegen is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 878
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Varga Mónika

Mióta szakács: 2014.01.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

virslis-sajtos rúd, virslis táska sajttal, szezámos virsli tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Navacica
Navacica Tue, 2016-02-09 21:59

Én egy picit módosítanám arra, hogy nem tejben, hanem meleg sörben futtatnám fel az élesztőt. :) Kipróbálom a receptet :)

1529
tej 2 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 25 g
margarin 150 g
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
2 ek
sajt 15 dkg
virsli 280 g
tojás 1 db
szezámmag 8 teáskanál