Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-zöldséges burgonyaleves

Virslis-zöldséges burgonyaleves
Virslis-zöldséges burgonyaleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én így készítem  a krumplilevest. Nagyon finom, szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát, hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra, a burgonyát és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. A virslit karikázzuk fel.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a sót és a köményt. Hozzáadjuk előbb a zöldségeket, majd a burgonyát, és néhány percig pároljuk. Keverjünk hozzá egy csipet őrölt borsot és engedjük fel 1 liter vízzel. Tegyük hozzá a zellerlevelet és az apróra vágott petrezselyemlevelet, ízlés szerint ételízesítőt is adhatunk hozzá. Vigyázzunk, mert már sót is használtunk!
  3. Fedő alatt 20-25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
  4. A lisztet keverjük ki egy kis hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük csomómentesre. A meleg levesből merjünk a tejfölhöz és azzal együtt öntsük a levesbe vissza.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krumplileves gazdagon, virslis krumplileves, burgonyaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

351
burgonya 4 db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 1 db
tejföl 175 g
finomliszt 1 csapott ek
virsli 20 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1 l