Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslisaláta Gregor módra

Virslisaláta Gregor módra
Virslisaláta Gregor módra
38 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy évtizedek óta használatos recept a családomban. Reggelire, vacsorára kitűnő. Az ízesítés változtatható kedvünk szerint. Pl. cukor helyett használható xillit is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire, vacsorára, de akár borkorcsolyaként is ajánlom. Legjobban egy friss rozé bor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A virslit, tojásokat megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A keményre főtt tojásokat karikákra szeleteljük. Ugyanígy karikákra szeleteljük a virslit is, és egy tálba helyezzük.
  3. A lilahagymát apró kockákra vágjuk.
  4. A majonézt egy megfelelő méretű tálban kikeverjük a tejföllel, mustárral, cukorral/xilittel, sóval, citromlével. Ha szükséges, utána ízesítjük.
  5. A kész összetevőket óvatosan összekeverjük, és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 194
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Greg

Mióta szakács: 2009.06.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes virslisaláta, hagymás virslisaláta, majonézes-főtt tojásos virslisaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1181
juhbeles virsli 50 dkg
főtt tojás 5 db
majonéz 440 g
tejföl 200 g
citromlé 1 ek
lila hagyma 1 közepes db
cukor 2 teáskanál
1 kávéskanál
mustár 2 ek
újhagyma 5 db