Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött burgonyás lángos

Virslivel töltött burgonyás lángos
Virslivel töltött burgonyás lángos
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy balatoni strandon fogyasztottunk virslis lángost. Azóta is a kedvencünk.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg áttört főtt burgonya
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 8 db virsli

A sütéshez:

  • olaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral, 2-3 ek tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztet az áttört burgonyával összekeverjük, a közepébe öntjük a megkelt élesztőt, hozzáadjuk a sót, és többi langyos tejjel félkemény tésztát dagasztunk.
  3. A tésztát háromszorosára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis cipókat formálunk, még 10-15 percig konyharuhával letakarva kelesztjük.
  5. Ezután a cipócskákat laposra húzzuk, a tészta felső felére tesszük a virslit, feltekerjük, és forró olajban aranysárgára sütjük.
  6. Tejföllel, sajttal megszórva tálaljuk, fokhagymával is megkenhetjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 465
elküldve: 4
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis lángos, krumplis lángos virslivel töltve, töltött lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!