Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött kifli

Virslivel töltött kifli
Virslivel töltött kifli
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egyik nagy kedvence ez a "fincsiség". Mustárral és ketchuppal a tetején kiváló kis reggeli vagy uzsonna.

Sajtot trappistát használtam, de füstölttel még finomabb, akár szezámmaggal is meghinthető.

Nekem általában olyan 20-25 db kifli lesz ebből az adagból.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral. Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
  2. Jól kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. A tepsit kikenjük, kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  4. A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra. Háromszög alakú tésztákat vágunk, és a szélesebb végére teszünk egy darab virslit. (Én hosszabb virslit használtam, azt harmadoltam.)
  5. A virslis végénél kezdve feltekerjük, és a tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
  6. Megkenjük a tojássárgájával, és reszelt sajtot teszünk rá.
  7. Még a tepsiben is kelesztjük 30-45 percet.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 33 126
elküldve: 22
receptkönyvben: 330
elkészítve: 22/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

virslis kifli, virslis kelt, sós kelt virslivel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunde951031
Tunde951031 Fri, 2016-02-12 14:25

Szia! Most akarom kiprobálni ezt a receptet, nagy családnak fözök, körülbelül mennyi virslis kifli lesz ebből az adagból?

Hoborc
Hoborc Sat, 2014-06-21 06:15

Nagyon jó recept, már többször készítettem, nagy sikerrel!

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Wed, 2013-01-02 18:07

Szilveszter éjjelén tálaltam, nagyon finom volt, amikor kinyújtottam a tésztát, lekentem mustárral, megszórtam sajttal és úgy tekertem bele a virsliket. A tetejét tojással kentem, köménymaggal hintettem ! Drága Andi boldog új évet kívánok Neked és sok finomságot Tőled a családod és a magunk örömére :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-01-02 18:26

Kedves Almamagocska,
Nagyon örülök, hogy elkészítetted :-)
Kedves egészségetekre!
Nagyon szépen köszönöm és én is boldog új évet kívánok, valamint hasonló finomságokat!
Részemről jönnek sorban ;-)
Szépe estét!
Üdv, Andi

Gery83
Gery83 / Gery83 Mon, 2012-09-03 20:07

Nagyon finom lett! Én a mustárt és a ketchupot a virsli mellé nyomtam és úgy tekertem össze. Isteni lett! Köszi a receptet! ;)

720
finomliszt 50 dkg
1 ek
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
virsli 300 g
tojássárgája 1 db
sajt 5 dkg