Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött kiflifalatkák

Virslivel töltött kiflifalatkák
Virslivel töltött kiflifalatkák
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor régen egy magazinban találtam ezt a receptet. Jól variálható, pl. akár virsli nélkül is elkészíthető. A középsőm nem szereti a virslit, így neki az egyik cipóból virsli nélküli kiflik készülnekl smiley.

hozzávalók / 4 adag

A 32 darabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.
  2. Pihentetés nélkül 20-22 cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan-csillagformán 8 gerezdre vágjuk. A háromszögek alapja felőli tésztarészekre 1-1 (vagy 1 fél virslit) fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk.
  3. A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Betesszük a tepsiket az előmelegített sütőbe, és aranysárgára sütjük a kifliket (a tepsiket a a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni. Ketchuppal, mustárral kínáljuk. Frissen az igazi!

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 480
elküldve: 23
receptkönyvben: 616
elkészítve: 25/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslis kiflik, virslivel töltött kiflik

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2013-01-04 13:37

Kedves Éva-Anyóca!
Akkor egy rugóra jártunk, mert szilveszter napján én is megsütöttem :-). Nem is találtam meg a papíros receptemet, így itt néztem meg a pontos arányokat!
Köszönöm szépen a jókívánságokat!
Én is nagyon boldog, egészségben, szeretetben gazdag új esztendőt kívánok Neked és az egész családnak!
Üdv:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-01-06 12:54

Kedves Anita!

Köszönjük szépen! :-O

Képzeld el, én is itt néztem meg a szilveszteri lencsefőzelékemet :-o, ....és úgy lett elkészítve.:-O
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2012-01-07 23:01

Szia Enikő!
Neked is boldog új évet kívánok:-)!
Mindent jól csináltál: ez egy élesztős-omlós tészta. Porhanyós szokott lenni a végeredmény, nem olyan, mintha simán kelt tésztába göngyölt kifli lenne. Nekem azért tetszett meg ez a recept, kicsit különlegesebb, mintha simán kelt tésztás kifli lenne.
Köszönöm a visszajelzésed!
Üdv:
Anita

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina Sat, 2012-01-07 20:24

Szia Anita!
Boldog Új Évet !
Ma elkészítettem a kifliket, nagyon jól kezelhető volt a tészta, nem ragadt.
Persze, a végeredmény is finom lett. Egy kérdésem viszont lenne: neked is porhanyós lett a kiflid, vagy csak én csináltam valamit másként?

Köszönöm válaszod, Enikő

1444
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
1 ek
tejföl 1 dl
cukor 0.5 ek
élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 3 db
füstölt virsli 50 dkg
trappista sajt 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 ek