Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött kiflihad

Virslivel töltött kiflihad
Virslivel töltött kiflihad
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz. Akkor is praktikus, ha sok gyereket várunk, mert így elkészítve betehetjük a hűtőbe, és csak frissen sütjük ki, mikor a kis vendégek megérkeztek. Ha véletlenül maradna, még másnap is finom, lágy, nem szárad ki, friss marad.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 2 ek tej (a maradék tojásfehérjével összekeverve)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belekeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttajuk rajta.
  2. Ehhez hozzákeverjük a többi alapanyagot és addig dagasztjuk, míg szép fényes, ruganyos tésztát nem kapunk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 16 részre osztjuk (lehet még többre is), mindegyik  tésztát kihúzzuk téglalap alakúra, az alsó szélére rakjuk a virslit, és ráhengerítjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben katonás sorrendbe állítjuk egymás mellé a kiflihadat, így csak felfelé tudnak nőni.
  5. Mikor mindet betettük a tepsibe, tetejét lekenjük a maradék tojásfehérjével elkevert tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, még letakarva 20-25 percet pihentetjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 170 fokra hőlégkeverésen, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük a hadsereget.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 487
elküldve: 11
receptkönyvben: 233
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

virslivel töltött kiflik, kelt tészta füstölt virslivel töltve, sajtos kiflihad virslivel töltve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-16 10:10

Ez a finomság is megunhatatlan, csak jó virsli kérdése az egész!!:)
Köszönöm Neked a receptet. :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-05-17 22:07

Kedves Évi néni!

Az a jó :), a sok dicséret Neked mindig dopping: mert mindig még érdekesebb, és finomabb ételek, kenyerek , finomságok elkészítésére sarkall, csak győzzük utána elkészíteni. :)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-25 14:17

Kedves Évi néni!

Elkészült ma is a két adag, isteni illattal, finomságosak, és holnap a gyerkőceim örülni fognak, és már vihetik tízóraira.:)
Köszönöm!
Éva-Anyóca

Momony
Momony / Momony Sun, 2013-02-24 17:41

Muszáj elmentenem ezt a receptet, mert már harmadszor csinálom, de mindig nehezen találom:)

palice
palice / palice Mon, 2013-01-28 14:25

Sziasztok!
Ez egy nagyon jo recept!Szuper jo a tesztaja! En ebbol a tesztabol csinalom ujabban a pizzat is!Mindenkinek ajanlom a kiprobalasra!
Koszonom a receptet!
Udv,Alice.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-01-28 14:38

Kedves Alice!
Köszönöm kedves szavaidat. Jó ötlet ezt pizzának használni. További sikeres sütést-főzést kívánok. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-10-09 13:14

Nagggyon csúcs! Ennyi :-O
Ezerrel jöhet ő is, na és még virsli is,....fantasztikus, hogy én ezzel a hétvégén hogy meglepem a családom, ők meg engem, hogy azonnal el is fogy...:-o , legalábbis azt hiszik, mert cseles leszek, és egyből két adagot csinálok!
Bibi!!!...a Te kenyereid, tízórais csodáid ilyen mennyiségben készülnek, mert kérem : ami finom, az finom.:-O :-O
Szép napot és holnapot kívánok!

Éva-A.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-09 21:12

Na pont kitaláltad, mert pont kétszer ennyit sütöttem, amennyit csak bele tudtam passzírozni a tepsibe. Szám szerint 16-ot. Biztos szeretni fogják. Én füstölt virslivel készítette,. Szép estét! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-10-09 21:45

Köszönöm a füstölt virslis tippet, készülni fog, megírom, mit szóltak..:-O
Szép estét és szép napot holnapra!
Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-09 10:16

Meggyőzően szép és jól hangzik. Vacsi probléma kipipálva:) Mentve. Szép hetet kívánok, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-09 11:02

Jajjjjjjjjjj Évi:) Még ilyet:) dehoogy, ezek a haspókok élvezik a változatosságot:D Napsütéses szép napot! Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-09 21:10

Bizony, még ránk férne egy kis napsütés, mert sötétben még a kenyerek sem olyan vonzóak. Neked is kellemes estét! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-09 08:14

Nagy praktikuma, hogy csak le kell szakítani egyet, kisebb helyen is tárolható. Köszi. Üdv: Évi néni

Corra
Corra Tue, 2012-10-09 07:04

gyönyörű, és biztosan nagyon finom is! Már el is mentettem!

688
tej 3 dl
tejföl 3.5 dl
méz 3 ek
friss élesztő 4 dkg
tojássárgája 2 db
tönkölybúza liszt 30 dkg
finomliszt 70 dkg
1.5 ek
kacsazsír 3 ek
füstölt virsli 1 kg
sajt 10 dkg
tej 2 ek