Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslivel töltött lángos

Virslivel töltött lángos
Virslivel töltött lángos
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kenyérsütő gépet használunk, csak a gyúrást végeztessük el, de ne abban kelesszük. Műanyag vagy nem tapadós tálat érdemes használni. A tej ne legyen se hideg, sem forró, mert nem fog megkelni.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Legfinomabb mustárral, de lehet hagyományosan fokhagymásan, tejföllel is fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt picit cukros, langyos tejben felfuttatjuk
  2. Minden további hozzávalót (kivéve olaj és virsli) és a felfuttatott élesztőt összedolgozzuk, jól alaposan meggyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk. (Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta program meggyúrja helyettünk.) Kb. egy órát kell keleszteni, míg duplájára kel.
  3. Ha megkelt, olajos kézzel kiszaggatjuk lángos formára, a közepébe tesszük a (nem műanyag héjú!) virslit, a széleket összenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 300
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Yasmilla

Mióta szakács: 2011.07.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslivel töltött lángos, lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1564
finomliszt 1 kg
tejföl 175 g
tojás 1 db
friss élesztő 3 dkg
tej 0.5 l
cukor 1 teáskanál
1 ek
virsli 350 g