Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vizes lángos fokhagymás öntettel

Vizes lángos fokhagymás öntettel
Vizes lángos fokhagymás öntettel
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindannyian ettünk már lángost, és mindenkinek megvan a tuti lángos receptje. Egy dolog azonban biztos: nem könnyű olyan lángost készíteni, ami ne szívná meg magát olajjal a sütéskor, ezáltal ne lenne nehéz és étvágyrontó. Ez nemcsak a háztartások konyháiban készülő lángosokra igaz, hanem a lángossütőkre is, bizony valljuk meg őszintén: kevés helyen enni igazán finom lángost.

Ebben a receptemben a klasszikus, ún. "vizes" lángost mutatom be, egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, és állíthatom: nem lesz sem olajos, sem nehéz.

hozzávalók / 4 adag

Fokhagymás öntet

Vizes lángos

Sütőzsiradék

Vizes lángos

ajánlat

A megsült lángosokat kenjük meg a fokhagymás öntettel, tehetünk rá még vízzel vagy tejjel elkevert tejfölt, illetve reszelt sajtot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fokhagymás öntet készítése

  1. A fokhagymát zúzzuk össze, és tegyük egy kisebb edénybe vagy csészébe.
  2. Sózzuk meg, és hagyjuk állni tíz-tizenöt percet.
  3. Öntsünk rá forró vizet, majd az olajat, és hagyjuk kihűlni.

Vizes lángos készítése

  1. Egy keverő (vagy kelesztő) tálban a lisztet keverjük el sóval, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsünk hozzá langyos vizet és egy kevés olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát.
  2. Egy órát hagyjuk kelni lefedett kelesztő edényben, langyos helyen.
  3. Egy tálcát olajozzunk ki vékonyan, majd a megkelt tésztából szaggassunk tetszőleges méretű darabokat, és ezeket olajos kézzel gömbölyítsük fel. A méretnél kb. 10-12 dkg-os golyók lennének ideálisak. Pihentessük 30 percet.
  4. Tűzhelyen forrósítsunk fel egy edényben étolajat. A gombócokat olajos kézzel lapítsuk ki, majd húzzuk szét körkörös irányban, ameddig a tészta engedi, és azonnal tegyük az olajba. Süssük mindkét oldalát pirosra. Az összes gombóccal hasonlóan járjunk el.
  5. Legjobb, ha konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük a megsült lángosokat, hogy a felesleges sütőzsiradékot felszívja. Tálaljuk forrón.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 139
össznézettség: 57 176
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

balatoni lángos, retro lángos

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control Tue, 2017-03-21 13:06

Nagyon jónak tűnik ez a recept! Köszönöm, mentettem.

1020
fokhagyma 1 fej
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 25 ml
0 ízlés szerint
finomliszt 650 g
friss élesztő 25 g
25 g
víz 400 ml
napraforgó olaj 50 ml