Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vízfürdőmentes N.Y. cheesecake

Vízfürdőmentes N.Y. cheesecake
Vízfürdőmentes N.Y. cheesecake
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túlzás, ha azt mondom, hogy 3 nyelven olvastam recepteket, fórumokat, kutakodtam a sajttorta után, mert számomra kivitelezhetetlen lett volna a vízfürdős sütési mód. Végül kifejlesztettem ezt az amúgy egyszerűen megsüthető, fóliázásmentes, macera nélküli sajttortát.

hozzávalók / 12 adag

Cheesecake

Málnatopping

Szólj hozzá!

elkészítés

Cheesecake

  1. Aprítógépben kekszmorzsát készítünk, amihez hozzákeverjük az olvasztott margarint/vajat és a kakaót. Ezt egy kapcsos tortaforma aljába simítjuk (26 cm). A legalacsonyabb fokozaton 10 percet elősütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Szobahőmérsékletre hűtjük/melegítjük a többi alapanyagot. A tejfölt, krémsajtot, porcukrot, vanília aromát krémesre mixerezzük.
  3. Egyesével belekeverjük az egész tojásokat úgy, hogy mixerrel csak pár másodpercig verjük, utána meg kizárólag csak kanállal, hogy ne teljen meg sok levegővel. Ezt négyszer végezzük el, mindegyik tojással.
  4. Egy pici vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és azt is a masszához keverjük.
  5. A kihűlt kekszalapra öntjük a masszát. Akiknek fém tortaformája van, azok bátrabban, akiknek szilikonos (mint nekem), azok csak óvatosabban néhányszor az asztalhoz csapják finoman a nyers tortát, hogy minél több levegő a felszínre jöjjön, és ne sütéskor repessze szét a tortát. A felszínre jött buborékokat meg szépen kiszúrjuk.
  6. A sütő legfelső polcára tesszük, és a legalacsonyabb fokozatot állítjuk be (sajnos nekem nem jelzi a hőmérsékletet, de 1-5 skálán melegít, és az 1. sütöttem, gondolom, 150-160 fok lehet).
  7. 1 óra 10 perc elteltével a széle már kezdett keményedni, a közepe pedig pudingszerűen remegett. Ekkor leoltjuk a sütőt, és résnyire kinyitjuk. Hagyjuk benne hűlni legalább 1 órát.
  8. Miután alaposan kihűlt a helyén a sütőben, berakjuk egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe.

Málnatopping

  1. A málnát a cukorral pépesre összefőzzük. Felverjük a tejszínhabot, és belekeverjük a málnaszószt. Ezzel tálalhatjuk a sajttortát.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

New York cheesecake málnahabbal, New York sajttorta málnásan, egyszerű sütésű sajttorta,

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Mon, 2018-03-26 09:27

tesztelve van vaniliás pudingporral is keményítő helyett. Ez esetben a vaniliaaroma természetesen kimarad. Egy tasak, 40g-os vaniliás pudingport kevertem ki pici vízzel és az ment bele a masszába.

506
háztartási keksz 300 g
vaj 100 g
porcukor 140 g
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
tejföl 220 g
krémsajt 780 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 4 db
étkezési keményítő 40 g
málna 150 g
cukor 1 ek
habtejszín 2 dl