Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vízitorma-krémleves

Vízitorma-krémleves
Vízitorma-krémleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes, sűrű állagú, finom, egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A vízitorma gazdag K-, A- és C vitaminban, valamint tartalmaz kalciumot, magnéziumot, káliumot, thiamint, ribofavint, folsavat és ezeken kívül még 18 aminosavat is.

Ezeknek ellenére várandósoknak nem ajánlott a fogyasztása.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két evőkanál vízben, fedővel lefedve megpároljuk a vízitormát.
  2. Összeturmixoljuk 1 dl tejjel, félretesszük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A krumplit is meghámozzuk, apróra daraboljuk.
  4. A hagymát és burgonyát felöntjük a maradék 1 dl tejjel, és 20 percig gyöngyözve forraljuk, míg megpuhul.
  5. A hagymát és burgonyát is turmixoljuk az 1 dl tejjel.
  6. A vízitorma turmixot és a hagymás krumpli turmixot összeöntjük.
  7. Egy főzőedényben egyet rottyantunk rajta, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a vajat. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 569
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vízitorma leves, zöld leves, krémleves vízitormából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

156
vízitorma 10 dkg
burgonya 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
tej 2 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek