Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vodkás-rumos csokis muffin

Vodkás-rumos csokis muffin
Vodkás-rumos csokis muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi recept. Már sok buliban-partyban helyt állt!

hozzávalók / 12 adag

Tészta:

ajánlat

Más alkohollal  is érdemes kipróbálni tetszés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra, és készítsük elő a muffinpapírokat. Mérjük a keverőgép táljába a vajat, citromhéjat, kakaót és porcukrot. Jól habosítsuk ki.
  2. Habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
  3. Ha a vaj felvette a tojásokat, keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet és a rumot és vodkát is. Az étcsokoládét apró darabra vágjuk fel, és azt is keverjük be (hagyjunk a tetejére is).
  4. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet is.
  5. Töltsük meg az elkészült tésztával a muffinformákat. Majd a tetejére étcsoki-darabokat szórjunk.
  6. 20-25 perc alatt készre sütjük a muffinokat. A még meleg, puha muffinok tetejére néhány csepp vodkát és rumot csepegtetünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 78 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Stellaa McWander

Mióta szakács: 2016.07.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cupcake, alkoholos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

262
vaj 150 g
porcukor 150 g
tojás 2 db
finomliszt 150 g
sütőpor 7 g
citromhéj 1 db
tej 40 ml
instant kakaópor 3.5 ek
vodka 15 ml
barna rum 20 ml
étcsokoládé 100 g