Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony puszedli

Vörös bársony puszedli
Vörös bársony puszedli
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a receptet, a puszedlik íze édes, csokoládés. Az állaga pedig a krémsajt által válik tökéletessé. A puszedlik mélyvörös színe pompás kontrasztot alkot a porcukor fehérjével. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először egy tálba kimérjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót.
  2. Egy keverőtálba tesszük az enyhén megolvasztott vajat és a krémsajtot. Robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük. Amikor már jól összeállt a krém, beleütjük a két tojást, valamint hozzáadjuk a vanília aromát és az ételfestéket is. Ezt jól összekeverjük.
  3. Ehhez adjuk hozzá a lisztes keveréket. Óvatosan összekeverjük, és 4 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tésztából kis golyókat formázunk, amiket porcukorba forgatunk. A sütés előtt még bőven szórjuk meg a puszedlik tetejét porcukorral.
  5. A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és 10 perc alatt készre sütjük a puszedlikat.
  6. Kihűlve fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 368
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémsajtos puszedli, kakaós krémsajtos puszedli, kakaós keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1582
finomliszt 2.5 bögre
cukrozatlan kakaópor 115 g
sütőpor 1.5 teáskanál
1 teáskanál
vaj 115 g
krémsajt 125 g
cukor 1.5 bögre
tojás 2 db
ételfesték 6 kávéskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
porcukor 3 bögre