Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel

Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel
Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel
130 perc / előkészület: 80 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is foglalkoztatott, hogy miért is szeretik az amerikaiak ezt a süteményt, készítsd el te is, megtudod :) Néhány helyen módosítottam az alap netes recepten és a keverési módszeren, hogy minél tökéletesebb állagú legyen a piskóta tésztája. Isteni finom, puha piskóta, melyhez illik az erdei gyümölcs vagy a meggy savanykás ízvilága, melyet a tejszínes sajtkrém tesz tökéletessé.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Betöltés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitán átszitáljuk, és jól elvegyítjük őket egymással egy kanál segítségével.
  2. A 2 egész tojást a kristálycukorral fehéredésig habosítjuk (kézi mixerrel), majd ehhez hozzáadjuk az ételfestékgélt és a vaníliapasztát/aromát, majd tovább keverjük kb. 20 másodpercig, majd ehhez hozzáöntjük az írót (kaukázusi kefirrel helyettesíthető), újabb keverés, majd ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és keverjük kb. 1 percig, majd hozzáadjuk az almaecetet, újabb keverés, végül hozzáadjuk az étolajat 4-5 részletben folyamatos keverés mellett, majd innentől kb. 2 percig még keverjük.
  3. A már előmelegített 170 fokos sütőben, 22 cm átmérőjű tortakarikában egymást követően 3 lapot sütünk ki a masszából, egyenként kb. 10-15 perc alatt elkészül/lap (nem kell félni, nem fog a massza összeesni a 3. lap sütéséig sem!:) ).
  4. A meggy levéből 1 dl félreteszünk, amihez 60 gramm vaníliás pudingport keverünk, a maradék levet és a meggyet botmixereljük, majd 4,5 dkg cukrot hozzátéve felmelegítjük, de nem forraljuk! Ehhez hozzáöntjük a pudingporos meggylevet, és takarék lángon készre főzzük, ha langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük, majd mielőtt használjuk, egy kanállal jól átkeverjük.
  5. A mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral robotgép segítségével kemény habbá keverjük, majd a zselatinport a vízzel elkeverjük, 5 percig duzzasztjuk, majd mikróba téve alacsony watton pár másodperc alatt felolvasztjuk, a krémhez adjuk, amit turbó fokozaton kb. 30 másodpercig keverünk (10 perc múlva szépen tölthető).
  6. A torta betöltése: az alsó piskótalapra krém, meggytöltelék, majd újabb krém kerül, amit a következő tésztalappal befedünk, újabb krém-meggytöltelék-krém hármas következik, végül az utolsó piskótával zárjuk. A tetejét és a torta oldalát némi krémmel körbekenjük, ha esetleg megmarad némi meggy és krém, készítsünk belőle pohárkrémet :)
  7. A díszítéshez a főzés nélküli pudingport a tejjel kikeverjük, majd ugyanebbe a tálba a többi hozzávalót beleöntjük, majd kb. 2,5 perc alatt készre keverjük, melyet ételfesték (gél) színezővel kedvünkre színezhetünk. A youtube csatornámon található róla videó.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 7 080
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Házi torták Melitől

Mióta szakács: 2019.03.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

red velvet cake

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Minyo
Minyo Sun, 2019-04-14 21:11

Szia Melinda! A hétvégén meg suttem a tortádat, a sok recept kozul ez tetszett a legjobban,jo választás volt! :) Orulok neki,mert nagy sikert arattam vele,valoban fincsi és mutatos! Sikerult elsore és lesz még folytatás,...koszonom szépen a tokéletes receptet!

813
finomliszt 312 g
cukrozatlan kakaópor 6 g
5 g
szódabikarbóna 6 g
tojás 2 db
író 327 ml
cukor 300 g
almaecet 1 tk
napraforgó olaj 175 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
ételfesték 3 kávéskanál
meggy 680 g
cukor 4.5 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
mascarpone 400 g
habtejszín 400 ml
porcukor 15 dkg
zselatin 13 g
víz 50 ml
mascarpone 4.5 dkg
növényi habtejszín 300 ml
porcukor 3 dkg
tej 1.5 dl
vaníliás pudingpor 60 g