Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös káposzta Márti konyhájából

Vörös káposzta Márti konyhájából
Vörös káposzta Márti konyhájából
65 perc / előkészület: 35 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elmaradhatatlan kísérője a libacombnak! Most házilag készítettem el, bár a készen vettet is utólag szoktam ízesíteni a receptben felsorolt fűszerekkel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk. Szűrőben alaposan leöblítjük hideg vízzel. A lilahagymát hosszában kettévágjuk, és nagyon vékonyra felkarikázzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban fonnyasszuk meg libazsíron a hagymát, szórjuk meg a köménymaggal, daráljuk rá a fekete borsot. Adjuk hozzá a káposztát, a cukrot, és az egészet állandó kevergetés közben, közepes lángon pároljuk.
  3. Mikor a káposzta is kicsit összeesett, öntsük fel kb. fél liter vízzel, a fűszereket és az ételízesítőt adjuk hozzá és fedő alatt közepes hőmérsékleten pároljuk készre. Az esetlegesen elfőtt vizet módjával pótoljuk.
  4. Az elkészült káposztát savanyítsuk be az ecettel, és ízlés szerint ízesítsük, ha szükséges.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 333
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt vöröskáposzta, fűszeres káposzta párolva, dinsztelt vöröskáposzta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

174
vöröskáposzta 1 közepes fej
lila hagyma 1 közepes db
köménymag 1 kávéskanál
babérlevél 1 db
borókabogyó 4 db
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
tárkonyecet 4 ek
barna cukor 4 ek
libazsír 1 ek
víz 0.5 l