Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös tonhal quinoával

Vörös tonhal quinoával
Vörös tonhal quinoával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gourmet vacsorára vágytunk, ami telve van ízzel, fantáziadús, gyorsan elkészül - és nem utolsósorban valóban beilleszthető egy szénhidrátszegény, fehérjedús diétába. A vörös tonhal tökéletes választás volt ♥

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Kedves Férfiak! Tökéletes randivacsora lehet, ha egy nőt le szeretnénk nyűgözni - hangulatfokozásként közepesen testes, gyümölcsös, száraz vörösbort ajánlanék hozzá, de egy száraz rosé pezsgő is meghozza a kívánt hatást ♥

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A quinoát kicsit megpirítjuk - ezáltal enyhén diós ízt kap, majd kétszeres mennyiségű, sós vízben addig főzzük, míg elfő a víz róla (ez kb. 15 perc). Belecsavarjuk egy negyed lime levét, átkeverjük, lefedjük, félretesszük.
  2. A salátához felnegyedeljük a koktélparadicsomot, felkockázzunk a kaliforniai paprikát, hozzátépkedjük a madárbegy salátát, beletesszük a mandaringerezdeket, majd az egészet jól összekeverjük. Sózzuk, és ráfacsarjuk egy negyed lime levét.
  3. A 2 vöröstonhal-szelet mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy evőkanál olívaolajat (vajat) felhevítünk, majd a tonhal mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A vöröstonhal a halak steakje, érdemes ezt is mediumra sütni, hogy a közepe kissé rózsaszín maradjon, és ne száradjon ki a húsa.
  4. Tálaláskor a quinoát egy kávécsészébe nyomkodjuk, majd ügyesen egy tányérra borítjuk. Mellétesszük a frissensült tonhalszeletet és egy nagy kupac salátát, amit megöntözünk egy kis balzsamecettel. Egy-egy negyed limegerezddel díszítjük, amivel még pikánsabbá tehetjük a tonhalat.
  5. Opcionálisan kapros vagy kapribogyós hollandi mártást is kínálhatunk mellé - bár az duplázza a kalóriamennyiséget ;)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 873
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mortisha

Mióta szakács: 2019.01.03.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhal steak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

522
olívaolaj 1 ek
tonhal 30 dkg
quinoa 10 dkg
madársaláta 5 dkg
koktélparadicsom 5 db
piros kaliforniai paprika 1 db
mandarin 2 közepes db
limelé 0.5 lime-ból nyert
balzsamecet 2 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint